ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η φετινή πορεία της Παναχαϊκής, οι παίκτες, οι μεταγραφές

Επίσης αρνητικό είναι ότι η Παναχαϊκή έχει πάρει πολύ λίγα πράγματα από μεταγραφές, αλλά και από τους ξένους

Παναχαϊκής

Έχοντας διανύσει λίγο παραπάνω από το 1/3 του πρωταθλήματος της Super League 2, μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της Παναχαϊκής μέχρι τώρα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα του ρόστερ, το μόνο μη αναμενόμενο αποτέλεσμα των «κοκκινόμαυρων» ήταν η ήττα στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Κατά τα άλλα, φυσιολογικές είναι οι εντός έδρας ισοπαλίες με Απόλλωνα Σμύρνης, Καλλιθέα, σημαντικό το «Χ» στην Καλαμάτα, αναμενόμενες οι νίκες με Επισκοπή, Αιγάλεω, ΠΑΟ Ρουφ, ενώ στα Χανιά που πήρε «διπλό», δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες.

ΠαναχαϊκήςΑρα, λοιπόν, από αγωνιστικές πλευράς, ό,τι παραπάνω ερχόταν θα ήταν μπόνους. Φυσιολογική η συγκομιδή των βαθμών αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στην Ηλιούπολη. Μία «στραβή», όμως, είναι πάντα στο πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα, ήταν φανερή η πρόθεση του Σούλη Παπαδόπουλου να εμπιστευτεί τους παίκτες του περσινού ρόστερ και να χτίσει πρώτα απ’ όλα την άμυνά του. Τσακμάκης, Λαρέα στο κέντρο της άμυνας, Στεργίδης δεξιά και Λιποράσε αριστερά, δεν άλλαζε με τίποτα.

Μάλιστα, ο Τσακμάκης είναι ο μοναδικός παίκτης της Παναχαϊκής που έχει το απόλυτο των συμμετοχών χωρίς να έχε λεπτό! Αργότερα, είδε και ο Σούλης ότι η 11άδα χρειαζόταν φρεσκάρισμα, δεν μπορούσε να τραβήξει στο ίδιο τέμπο, κλάταρε.

Στο ροτέισον, μπήκε ο Χαντί, μπήκε περισσότερο ο Λινάρδος, αλλά μέχρι εκεί. Κάτω από τα γκολπόστ, εμπιστεύτηκε περισσότερο τον Χρήστο Θεοδωράκη, όμως και ο Ανδρέας Κολοβούρης στο τελευταίο παιχνίδι με την Καλλιθέα ήταν εκπληκτικός.

ΠαναχαϊκήςΈνα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει η Παναχαϊκή είναι ότι δεν βρίσκει σκορ από τους επιθετικούς της. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 7 γκολ που έχει πετύχει, τα 3 έχει σημειώσει ο Νάτσο Λιποράσε που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, δύο ο Κέρη που είναι επιθετικογενής παίκτης, ένα ο Μυτίδης που είναι ο βασικός σέντερ φορ και ένα ο Μπουρλάκης που είναι μέσος.

Επίσης αρνητικό είναι ότι η Παναχαϊκή έχει πάρει πολύ λίγα πράγματα από μεταγραφές, αλλά και από τους ξένους. Ελάχιστη για διάφορους λόγους είναι μέχρι στιγμής η συνεισφορά των Π. Καρακλάιτς, Κάρλος, Τοπάλ, Τριμμάτη, Μαραθωνίτη, ενώ ο Νιλτίνιο ήδη αποτελεί παρελθόν.

Ο Δημήτρης Θεοδωράκης δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, ενώ ούτε λεπτό συμμετοχής δεν έχει ο Αργεντίνος μέσος Ιβάν Σίλβα και ο επιθετικός Ιωακείμ Ζυγκερίδης. Ούτε για πλάκα δεν έχουμε δει ακόμα τους νεαρούς Λιοφάγο, Παπαχρονόπουλο, Στασινόπουλο, Μικέ

Αν εξαιρέσουμε τους Λαρέα και Μυτίδη, που έχουν αγωνιστεί ξανά στην Παναχαϊκή, ο μόνος παίκτης που ήρθε το καλοκαίρι και έχει βοηθήσει πραγματικά είναι ο Αντώνης Τσιάρας.

Δείτε αναλυτικά πόσο έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής οι παίκτες των «κοκκινόμαυρων» στο πρωτάθλημα:

 

Α/Α ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΛΕΠΤΑ
1 Τσακμάκης 8 720
2 Λαρέα 8 692
3 Λιποράσε 8 634
4 Κωνσταντακόπουλος 8 614
5 Τσιάρας 8 594
6 Ν. Καρακλάιτς 8 475
7 Αλεξόπουλος 8 340
8 Κέρη 7 537
9 Στεργίδης 7 530
10 Μπουρλάκης 7 438
11 Λινάρδος 7 271
12 Χρ. Θεοδωράκης 6 540
13 Μυτίδης 6 493
14 Ρουγκάλας 5 64
15 Χαντί 4 191
16 Π. Καρακλάιτς 4 116
17 Κάρλος 3 136
18 Τοπάλ 3 124
19 Κολοβούρης 2 180
20 Τριμμάτης 2 76
21 Νιλτίνιο 2 62
22 Μαραθωνίτης 1 8