Αιγιάλεια: Στα «πλοκάμια» της Κτηματικής το Αλιευτικό Καταφύγιο Κρυονερίου

Από υπηρεσία σε υπηρεσία πηγαίνει το αίτημα για το λιμανάκι του Κρυονερίου με τον Βασίλη Χριστόπουλο να ζητά απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Κρυονερίου Απομάκρυνση φερτών υλικών στην είσοδο – έξοδο ζητά ο Β. Χριστόπουλος.

Μετά την προ ενός έτους αποφυγή της επιχείρησης κατεδάφισης μεγάλου μέρους του Λιμενίσκου Κρυονερίου στον Καλαμιά της Ακράτας, τώρα η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας επιχειρεί την απομάκρυνση φερτών υλικών από τον θαλάσσιο δίαυλο εισόδου – εξόδου του εκεί Αλιευτικού Καταφυγίου, βρίσκοντας όμως και νέα υπηρεσιακά εμπόδια.

Σε έγγραφο που εστάλη στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να δοθεί άδεια, συνοδευόμενο από τεχνική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα, η απάντηση της γενικής διευθύντριας Λιμένων Ευτυχίας Λιανού ήταν πως το ΔΛΤΑ θα πρέπει, επ΄αυτού, ν’ απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία της Αχαΐας.

«Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Καταφυγίου Κρυονερίου και με δεδομένα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εκ των οποίων το ένα αμετάκλητο, κρίθηκε σκόπιμο να έλθουμε σε συνεννόηση με την Κτηματική. Αυτό θα κάνουμε, για να πάρουμε αδειοδότηση των εργασιών που θέλουμε να εκτελέσουμε και μέσω αυτών να διευκολύνουμε την κίνηση από και προς αυτό των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής» είπε στην «ΠτΔ» ο πρόεδρος του ΔΛΤΑ Βασίλης Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ορισμένοι κάτοικοι έχουν εγείρει ζήτημα κατεδάφισης τμημάτων του Λιμενίσκου, υποστηρίζοντας πως έτσι θα προστατευτεί η παραλία και οι περιουσίες τους, ενώ πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, που επισκέφθηκε το σημείο, άφησε να εννοηθεί πως η Περιφέρεια θα κινηθεί στην κατεύθυνση αξιοποίησης του λιμενικού χώρου για υγιή τουριστική ανάπτυξη.