Αγρίνιο: «Πόλεμος» ανακοινώσεων για την ΜΕΘ Covid

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Τσώλης «επέστρεψε» τις αιτιάσεις στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, απαντώντας στην ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στην ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Αγρινίου.

ΜΕΘ

Το μεγάλο ποσοστό θνητότητας έχει προκαλέσει προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές. Η 6η ΥΠΕ στην ανακοίνωσή της ζήτησε εξηγήσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου για τους χειρισμούς της, ενώ μεγάλη φέρεται να είναι η δυσαρέσκεια στο υπουργείο Υγείας. Τονίστηκε, θυμίζουμε, από την Υγειονομική Περιφέρεια ότι ζητήθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ωστόσο, «δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης»

ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ

Η ΜΕΘ για ασθενείς αποκλειστικά για κορονοϊό, (δεν υπάρχουν αλλού στην Αιτωλοακαρνανία) λειτούργησε με πέντε κλίνες από τον περασμένο Νοέμβριο και είναι δεδομένο πως το ποσοστό θνητότητας είναι μεγάλο. Από τον Νοέμβριο, λοιπόν, 41 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ covid. Από αυτούς δύο νοσηλεύονται, ενώ απεβίωσαν οι 38. Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά και χρήζουν διερεύνησης. Αφορούν την επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, την στελέχωση της ΜΕΘ, την εξειδίκευση.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως, «η οποιαδήποτε ενέργεια για απόδοση ευθυνών για διοικητικές μου παραλείψεις, θεωρούνται άδικες και αναιτιολόγητες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς και στόχους, που έχουν να κάνουν με την αποδόμηση του έργου και της προσπάθειας που έχω κάνει, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία από κοινού με το ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό την διαχείριση και νοσηλεία ασθενών COVID-19, την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, και με απόλυτη επιτυχία όλο το εγχείρημα του εμβολιασμού».

ΕΡΕΥΝΑ

Το ζήτημα απασχόλησε και το Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου και όπως έγινε γνωστό, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις για την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Αγρινίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συσχετιστεί με το συγκεκριμένο γεγονός η προσπάθεια των υγειονομικών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου και να ακυρωθεί η προσπάθεια που γίνεται από την αρχή της πανδημίας στο Ίδρυμα.