Αιγιάλεια: Δυσαρέσκεια στον Δήμο για την απόφαση μεταφοράς απορριμμάτων

«Θεωρούμε ότι το αρμόδιο όργανο θ’ ανακαλέσει την πάσχουσα απόφαση» ήταν η επίσημη αντίδραση του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου για την μη έγκριση μεταφοράς απορριμμάτων της Αιγιάλειας.

Αιγιάλεια

Αρνητική εξέλιξη επέφερε το «Ελεγκτικό Συνέδριο» στον διεθνή διαγωνισμό μεταφοράς απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε νόμιμους χώρους, με 4,7 εκατ. ευρώ για μία πενταετία, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης, θέμα που εξαιτίας της ασύμφορης έκπτωσης 1% (!) είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Ο λόγος που δεν εγκρίθηκε ανάγεται στο γεγονός ότι προβλέφθηκαν ως σημεία μεταφοράς 10 πιθανοί αποδέκτες της χώρας, ενώ έπρεπε να αναφέρεται μόνο 1 σταθερό και μόνιμο, το οποίο όμως δεν υπάρχει, αφού βρίσκεται κάθε φορά προσωρινά ανάλογα με τις δυνατότητες αποδοχής.

Ο δήμος όταν ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετέφερε τα απορρίμματα στην Κοζάνη και από τότε τα εναπέθετε σε 5 διαφορετικούς χώρους. Για να μην επαναληφθούν επικίνδυνες καταστάσεις και υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προέβλεψε 10 χώρους και αποζημίωση του ιδιώτη εργολάβου ανά χιλιόμετρο με τη χαμηλότερη τιμή, θέματα που όπως λέγεται από τη δημοτική αρχή «η απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη» και γι’ αυτό θα την προσβάλει.

«Είναι απορίας άξιο πώς αιρετό πρόσωπο προδίκαζε στο διαδίκτυο την απόφαση, ενώ ήδη η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών είχε κρίνει τον διαγωνισμό νόμιμο. Ισως κάποιοι θέλουν να επαναληφθεί η εικόνα των απορριμμάτων στους δρόμους και χρησιμοποιούν όλη τους την επιρροή, όπως και σ’ άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν με προσφυγές κ.λπ. Θεωρούμε ότι το αρμόδιο όργανο θ’ ανακαλέσει την πάσχουσα απόφαση» ήταν η επίσημη αντίδραση του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου.