Η Πάτρα θα διεκδικήσει διεθνή διοργάνωση πυγμαχίας

πυγμαχίας

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη» λέει η παροιμία και κάπως έτσι το σκέφτονται στην Πάτρα η οποία γράφαμε προ ημερών ότι έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης μέσω του αθλητικού τουρισμού με αφορμή τις επερχόμενες διοργανώσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Πυγμαχίας Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών αλλά και των δύο final-4 Κυπέλλου στο πόλο.

 

Μάλιστα η πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει ήδη ανάμεσα στην Τοπική επιτροπή Πυγμαχίας, το ΠΕΑΚ και την Δημοτική αρχή, φαίνεται πως θα φέρει και άλλες πυγμαχικές διοργανώσεις στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

Οι πληροφορίες της «Π» λένε ότι πρόσφατα σε σύσκεψη που έγινε ανάμεσα σε ανθρώπους που ασχολούνται για την διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πυγμαχίας, έπεσε η ιδέα να διεκδικηθεί κάτι μεγαλύτερο.

 

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ώστε η Πάτρα με το «πράσινο» φως της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, να καταθέσουν αίτημα ώστε να φιλοξενήσουν το καλοκαίρι μία διεθνής διοργάνωση, ή το πανευρωπαϊκό ή το Βαλκανικό  πρωτάθλημα που έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

 

Φυσικά ρόλο θα παίξει και αν υπάρξει επιτυχία στο επερχόμενο Πανελλήνιο πυγμαχίας το οποίο για πολλούς θα αποτελέσει ένα δυνατό κρατς τεστ για μία ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση.

Αν  όντως η Πάτρα κερδίσει το «στοίχημα» και στη συνέχεια φέρει στην πόλη μία ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση, τότε  θα είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία να τονωθεί η τοπική οικονομία αλλά και η πόλη για να μπει για τα καλά στον «χάρτη» των αθλητικών διοργανώσεων.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ

Στο μεταξύ, στην Πάτρα αναμένεται να επισκεφτεί το διάστημα του Πανελλήνιου πυγμαχίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαργιόλης οι οποίος θα έχει επαφές με παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους φορέων. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα γίνουν και συζητήσεις για το θέμα της διεκδίκησης μίας διεθνής διοργάνωση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οπότε και τότε θα τρέξουν οι εξελίξεις.