Αιγιάλεια: Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την πεζοδρόμηση αφού καταργήθηκε – Είχε προσφύγει ο Γούτος

Ο Χρήστος Γούτος είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το θέμα της πεζοδρόμησης και ετεροχρονισμένα η προσφυγή του έγινε δεκτή, αφού πρώτα είχαν εγκαταλειφθεί τα σχέδια από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.

πεζοδρόμηση

Μία ετεροχρονισμένη εξέλιξη για το θέμα της επίμαχης πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Μητροπόλεως, στο Αίγιο, πλην όμως ουσιαστική, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος.

Γνωστοποίησε πως, στις 6 Μαΐου, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιάλειας, θεωρώντας πως τα δεδομένα που η νομοθεσία ορίζει δεν δικαιολογούσαν την κυκλοφοριακή αλλαγή στο κέντρο της πόλης, είχε καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η προσφυγή αυτή, όπως ενημερώθηκε εγγράφως, έγινε δεκτή, με απόφαση του συντονιστή στις 6 Ιουλίου.

Κατά συνέπεια, ο Δήμος υποχρεούται να ακυρώσει το μέτρο της πεζοδρόμησης κι αυτό θα γινόταν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και ασφάλειας, παρότι η απόφαση αυτή, καταγράφεται απλώς στην ιστορία του θέματος, που ταλαιπώρησε επαγγελματίες, εμπόρους, ιδιοκτήτες ακινήτων, μόνιμους κατοίκους κ.ά.

«Η απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της τελευταίας απόφασης της ΕΠΖ. H εξέλιξη ας αποτελέσει όμως ένα μάθημα σύνεσης και συνεννόησης για την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Γούτος, που να σημειωθεί συνεργάστηκε δημιουργικά με τον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο για να αρθεί – προ ημερών – η πεζοδρόμηση.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop