Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποκαλυπτικός στην «Π» ο Κούγιας για την έκβαση της υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών

«Η Ρούλα πιστεύει, ότι στο τέλος θα αθωωθεί», δηλώνει ο δικηγόρος της 34χρονης μητέρας που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού από τον περασμένο Απρίλιο και σήμερα – για πρώτη φορά – αποκαλύπτονται από την «Πελοπόννησο» όλα όσα αισθάνεται και λέει η ίδια μετά το «μπαράζ» επιθέσεων που έχει εξαπολύσει ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, προς δημοσιογράφους, ιατροδικαστές κλπ.

Ο γνωστός ποινικολολόγος, απαντώντας σε ερώτηση της «Π» για όσα βιώνει η εντολέας του μέσα στις φυλακές, ανέφερε : «Δεν μπορείς να είσαι καλά όταν είσαι τόσους μήνες μέσα στη φυλακή. Απλά όταν καταλαβαίνεις ότι το περιβάλλον αντιλαμβάνεται πλέον τι έχει συμβεί, νιώθεις πολύ καλύτερα. Νιώθει και η ίδια και την έχω πείσει κι εγώ, με όλα τα στοιχεία που αναδείχθηκαν – όπως την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα – ότι ο Γολγοθάς της τελειώνει».

Ο Α. Κούγιας μιλά συχνά με την πελάτισσά του και την ενημερώνει για όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αλλά και με τα «όπλα» που έχει πλέον η υπεράσπιση. Και συνεχίζει: «Νιώθει ότι με την υπεράσπισή της αλλάζουν όλα. Ξέρει ότι έχει κοντά της τον κ.Τσατσάκη – κορυφαίο ιατροδικαστή του κόσμου. Κι έρχονται και άλλοι ιατροδικαστές. Εχω ραντεβού με κορυφαία ιατροδικαστή στη Θεσσαλονίκη. Θα καταθέσει και εκείνη»!

Όπως μας είπε ο κ. Κούγιας, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι βεβαία μέσα από την φυλακή ότι θα αθωωθεί και πως σύντομα θα βρίσκεται ελεύθερη: «Όπως είμαι κι εγώ βέβαιος ότι θα αθιωωθεί. Εχω κερδίσει πολλά στοιχήματα στην 48χρονη καριέρα μου. Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα. Κάνω το αυτονόητο»!

Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ακόμη ότι στην αρχή της υπόθεσης, όταν όλοι είχαν πέσει πάνω κατά πάνω στην Ρούλα, αρκετοί που ήθελαν να μιλήσουν φοβόντουσαν. Και έκαναν πίσω. Ιδιαίτερα με την δημοσιότητα που είχε δοθεί στο θέμα. «Πλέον θα μιλήσουν πολλοί»κατέληξε οκ. Κούγιας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Πολύ ανοιχτό παραμένει το σενάριο η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποφυλακιστεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε χθες ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. «Υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να κριθεί αναξιόπιστος ο σύζυγος (Μάνος Δασκαλάκης), διότι δεν ήταν μπροστά σε κανένα περιστατικό, δεν είχε συμμετοχή, εκφράζει προσωπική άποψη και πικρία, έχει μεταλλαγμένη άποψη, την πριν και την μετά. Στην υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης θα προσπαθήσει ο κ. Κούγιας να τον βγάλει αναξιόπιστο». Καταλήγοντας, είπε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε την Πισπιρίγκου εκτός φυλακών»!

ΜΑΧΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ

Γιατί όμως η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα έκανε μήνυση και αγωγή στην παθολογοανατόμο Ιωαννίνων, Αντιγόνη Μητσέλου; Η κατάθεσή της ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη της. Η κ. Μητσέλου, αρχικά είχε καταγράψει ως αιτία θανάτου της μικρής Ιριδας τη διαβόητη «αγενεσία φλεβόκομβου», στην τελευταία της κατάθεση, όμως, ουσιαστικά απορρίπτει το ενδεχόμενο ο θάνατός της να προήλθε από το σπάνιο καρδιακό νόσημα, αλλά διαπιστώνει στοιχεία που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο, για τα οποία μάλιστα την είχε ενημερώσει τηλεφωνικά και ουσιαστικά αφήνει συνεχείς αιχμές για την ίδια.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΣΑΚΩΝΑ

Ασαφείς απαντήσεις για τους λόγους για τους οποίους κατέγραψε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την «ηπατική ανεπάρκεια» έδωσε στην ανακρίτρια η ιατροδικαστής Αθηνών, Χριστίνα Τσάκωνα. Επεσήμανε ότι δεν προχώρησε σε λεπτομερή και επιστημονική διάγνωση επειδή προτίμησε τα «απλά ελληνικά», και σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να αιτιολογήσει το τι προκάλεσε την υποξία στο μικρό κορίτσι. Παράλληλα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το εντύπωμα στο δεξιό μάγουλο, το οποίο… ξέχασε να καταγράψει στην έκθεσή της!

Μετά τα παραπάνω και με βάση την δήλωση Κούγια ότι η Αγγελική Τσιόλα μιλά για «επινόηση ασφυκτικού θανάτου» από το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι βέβαιο το τι θα γίνει στο Δικαστήριο, στο επόμενο με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου οι «συγκρούσεις» των ιατροδικαστών θα μείνουν στην ιστορία!