Εμποροι: Πλειστηριασμοί «σοκ» σε δανειολήπτες επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς, τονίζει ότι θα προκληθεί τεράστιο ντόμινο εξελίξεων και χιλιάδες ακίνητα –πρώτες κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι- θα βγουν στο σφυρί.

diki

Με την απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου, που έδωσε το «πράσινο φως» να διενεργούν πλειστηριασμούς, funds τα οποία έχουν αγοράσει «πακέτα» κόκκινων τραπεζικών δανείων, διαφωνεί κάθετα η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

πλειστηριασμοί

Ο πρόεδρος, Γιώργος Βαγενάς, τονίζει ότι αυτή θα προκαλέσει τεράστιο ντόμινο εξελίξεων και χιλιάδες ακίνητα –πρώτες κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι- θα βγουν στο σφυρί, αφού οι δανειολήπτες δεν θα έχουν κανένα ένδικο μέσο ανακοπής ή καθυστέρησης. «Η κυβέρνηση οφείλει να πατήσει φρένο και να προστατεύσει τον δανειολήπτη, με αποδεδειγμένη αδυναμία. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα νέο προστατευτικό πλαίσιο για τους οφειλέτες και να βελτιωθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, με αύξηση του ετήσιου ατομικού ορίου εισοδήματος, για ευάλωτους στα 12.000 ευρώ» τονίζει.