Πελετίδης: «Όπλισε» εις διπλούν κατά Κυβέρνησης – Ηχηρές παρεμβάσεις για 409 και ακίνητα «στο σφυρί»

Ο Δήμος Πατρέων επιβεβαίωσε τον θυμό του και προειδοποιεί με «σύγκρουση» την κυβέρνηση αν δεν σταματήσουν οι ενέργειες εκμίσθωσης του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου σε ιδιώτες. Ο Κώστας Πελετίδης έκανε δυναμική παρέμβαση και στο θέμα των πλειστηριασμών.

Πελετίδης

Από χθες έγραφε η «Πελοπόννησος», ότι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για επικοινωνία ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών που βρίσκεται στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για να δοθεί σε ιδιώτη και η επιβεβαίωση ήρθε με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.
«Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Αμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να οριστεί συνάντηση για το θέμα του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει σε ιδιώτες, αυτό μέχρι σήμερα έχει καταστεί αδύνατον» τόνισε η ανακοίνωση.

«ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ»

Μάλιστα, ο Δήμος Πατρέων εκτιμά πως «είναι φανερό ότι ο υφυπουργός κρύβεται, γιατί έχει δρομολογήσει τον διαγωνισμό για τις 22 Φεβρουαρίου. Με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς, αποδεικνύουν ότι περιφρονούν τον πατραϊκό λαό. Η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει με επιστολές, τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αμυνας, ότι η πόλη και οι φορείς της ζητούν να ακυρωθεί η δημοπρασία και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης του κτιρίου για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Η παραχώρηση του νοσοκομείου σε ιδιώτες αποτελεί εχθρική για τον λαό της Πάτρας ενέργεια και αιτία «πολέμου».

Πελετίδης

Κώστας Πελετίδης

«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

Τέλος, στην επίσημη ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι οι όποιες ενέργειές τους, αν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τις επιλογές του πατραϊκού λαού, θα φροντίσουμε να μείνουν στα χαρτιά. Θα βρουν απέναντί τους τη δημοτική αρχή, καθώς και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς».

«ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΒΥΖΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ»

Η επιβεβαίωση της «Πελοποννήσου» ήρθε χθες, σχετικά με την πολιτική πρόθεση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, να παρέμβει δυναμικά στο θέμα των πλειστηριασμών.

Οι πληροφορίες τς «Π», από ημέρες, έλεγαν ότι θα έκανε δημόσια δήλωση, καθώς είχε εκτιμήσει πως το πρόβλημα αγγίζει χιλιάδες Πατρινούς.

Θέλοντας, λοιπόν, να υψώσει «ασπίδα προστασίας», αλλά και να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία για να αντιδράσει, με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο κ. Πελετίδης ανέφερε: «Κανένα σπίτι και καμία επαγγελματική στέγη δεν πρέπει να περάσει στα χέρια κερδοσκόπων, των περίφημων επενδυτών. Ως δημοτική αρχή, μαζί με τους φορείς της πόλης θα υπερασπιστούμε τη λαϊκή κατοικία και την επαγγελματική στέγη».

Ο κ. Πελετίδης εκτιμά πως η ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρόβλημα, ανήκει στο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί το οικονομικό.

Με καυστικό τρόπο τόνισε: «Δεν πρέπει να νομίζουν ότι έχουμε χαζέψει και βυζαίνουμε το δάχτυλό μας. Είναι αυτοί που με τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα έφεραν σε αυτή τη θέση τη λαϊκή οικογένεια, τον επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται στις υποχρεώσεις τους. Δεν θα αφήσουμε κανένα κοράκι να ακουμπήσει».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποφασιστεί κάποιας μορφής κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου Πατρέων, όμως θεωρείται δεδομένο ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση για την προστασία των κατοικιών από τους πλειστηριασμούς, τότε θα αντιδράσει αποφασιστικά.