Πάτρα – Κωνσταντοπούλειο: Αθώος ο διευθυντής αλλά… τον αρρώστησαν!

Δικαστική απόφαση για συκοφαντία σε βάρος του πρώην στελέχους

κωνσταντοπούλειο

Επί 2 χρόνια οι συκοφαντίες είχαν μεγάλη επίπτωση στην υγεία του πρώην οικονομικού διευθυντή του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας, στην Πάτρα, Δημήτρη Καρτέρη, καθώς ζούσε μέσα στην αδικία και την ηθική απαξίωση.

Κατηγορήθηκε από τη διοίκηση για υπεξαίρεση και εξαγωγή φακέλων του Ιδρύματος, αλλά την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον αθώωσε, πανηγυρικά, όπως και τον πρώην οικονομικό διαχειριστή, Γιώργο Κοτοπούλη.

Παραμονή της Παναγίας, του 2020, ο κ. Καρτέρης – ακολουθώντας τις εντολές ορκωτών λογιστών που διενεργούσαν Διαχειριστικό Ελεγχο – παρέδωσε στα χέρια τους στοιχεία συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, όπως ακριβώς του ζητήθηκε,  και οι υπόλοιποι φάκελοι που δεν είχαν σχέση με τον έλεγχο εναποτέθηκαν σε χώρο του Λογιστηρίου.

Οι διοικούντες, όμως, «είδαν»… άλλα, κάλεσαν την Αστυνομία και μήνυσαν τους Δ. Καρτέρη και Γ. Κοτοπούλη. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα η διοίκηση κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του πρώτου και τον «πέταξε στον δρόμο», άνευ αποζημίωσης, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Στενοχωρήθηκε αφάνταστα και «την πλήρωσε» τελικά η υγεία του με εγκεφαλίτιδα, με συνέπεια τους τελευταίους μήνες να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, σε Ιδιωτικό Θεραπευτήριο και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Λόγω, δε, της επιβαρυμένης κατάστασής του δεν μπόρεσε να παραστεί στο προ ημερών δικαστήριο.

Μια άλλη τροπή που πήρε η υπόθεση είναι ότι δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αντιλαμβανόμενα την κατάφωρη αδικία σε βάρος του κ. Καρτέρη, μετατράπηκαν από μάρτυρες κατηγορίας σε υπεράσπισής του.

Η δικαστική απόφαση αφήνει για μία ακόμα φορά έκθετη τη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η απόλυση Καρτέρη και όλες οι αναιτιολόγητες που ακολούθησαν – 6 από τον περασμένο Σεπτέμβριο – εντάσσονται σ’ ένα σχέδιο εγκαθίδρυσης «καθεστώτος ημετέρων», όπως λέγεται, αφού πρόκειται περί απροκάλυπτων διώξεων εργαζόμενων με δεκάδες χρόνια υπηρεσίας.

Είναι απορίας άξιο, επίσης, το γεγονός ότι η επιβλέπουσα δημοτική αρχή δείχνει ν’ αντιμετωπίζει – μέχρι τώρα – απαθώς το πογκρόμ διώξεων, παρότι δεν αφορά κάποια… «γκόλντεν μπόις», αλλά μισθοσυντήρητους, που σε άλλες περιπτώσεις αρέσκεται να υπερασπίζεται.

ΥΓ. Ο πρόεδρος του Κωνσταντοπούλειου παραπονείται στο facebook ότι δεν τηρείται η δεοντολογία, διότι δεν ακούγεται και η φωνή της διοίκησης για τα τεκταινόμενα. Αλήθεια, οι απολύσεις χρειάζονται διασταύρωση, από τη στιγμή που τις διαβάσαμε; Απολύεται κόσμος χωρίς να λέγεται ο λόγος, καταδικάζοντας στην ανεργία εργαζόμενους, παρά τη μεγάλη προϋπηρεσία. Δικαιούται κάποιος να κόπτεται για δεοντολογία μόνο όταν δεν γίνεται «πρόξενος» οικογενειακών δραμάτων!