Πότε θα έρθει στην Πάτρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα συνεχίζεται λίγο πριν την τελική ευθεία για τις κάλπες του Μαΐου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έρθει στην Πάτρα να μιλήσει για το βιβλίο του αλλά και να ανεβάσει τους τόνους ενόψει εκλογών.

Τσακαλώτος

Μπορεί να συνηθίζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα οι ρυθμοί να πέφτουν, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας γνωρίζουν ότι η προεκλογική περίοδος «τρέχει» και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ή διακοπές.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως έγινε γνωστό στην «Π», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «έκλεισε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να έρθει στην Πάτρα εντός του Απριλίου ώστε να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος θα βρεθεί στην Πάτρα, στις 24 Απριλίου, για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο: «Με την πλάτη στον τοίχο: διαπραγματεύσεις για την κοινωνία και την οικονομία 2015-2019». Η εκδήλωση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο λόγω της καθόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου είχε προτιμηθεί η αναβολή της παρουσίασης Τσακαλώτου για μεταγενέστερο χρόνο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο χώρο θα παρουσιαστεί το βιβλίο.

Μετά και την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών για να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία για την εκδήλωση της παρουσίασης. Πρόκειται μάλιστα για μία εκδήλωση που θα μπορέσει να δώσει και προεκλογική ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, αφού θα είναι μια ευκαιρία για άμεση επαφή των υποψηφίων του νομού με το κοινό που θα προσελκύσει ο κ. Τσακαλώτος για το βιβλίο του.

Ουσιαστικά, αυτή η εκδήλωση με τα έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά θα σημάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα την είσοδο στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου, αφού θα μένει περίπου ένας μήνας μέχρι τις κάλπες.

Μέχρι τότε, οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού αλλά και πολυπληθής ομάδες στελεχών της Νομαρχιακής «οργώνουν» γειτονιές, χώρους δουλειάς και χωριά της Αχαΐας ώστε να επικοινωνήσουν τις ιδέες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Από εκει και πέρα, εκτός του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν αναμένεται κάποιος άλλος προβεβλημένος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Αχαΐα, εκτός απροόπτου. Προφανώς, άπαντες κοιτάζουν την εκλογή στις περιοχές που κατεβαίνουν υποψήφιοι, επομένως δεν είναι εύκολο να χωρέσουν στο πρόγραμμά τους μια επίσκεψη στην Πάτρα.

Μια τέτοια επίσκεψη, όπως για παράδειγμα, είχε προγραμματιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου θα ερχόταν ο Παύλος Πολάκης. Για τον ίδιο λόγο που είχε αναβληθεί η επίσκεψη Τσακαλώτου, είχε ακυρωθεί και η επίσκεψη του βουλευτή Χανίων και πρώην υφυπουργού Υγείας.

Οσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -που κάνει τις πασχαλινές διακοπές του σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα με την οικογένειά του– αναμένεται στην Πάτρα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μιας και η Αχαΐα αποτελεί ένα από τα «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ και στόχος είναι ένα ποσοστό άνω του 40%.