Κοιτάξτε πόσα έχουμε! Θα τ’ αξιοποιήσουμε;

ΜΟΝΟ αισιοδοξία μπορεί να αποπνέει η διαπίστωση πως η πόλη διαθέτει με πολύ κόπο ένα ισχυρό εξαγώγιμο «προϊόν». Ασφαλώς αναφερόμαστε στην αθλητική «υγεία» που αποπνέει η Πάτρα, η οποία με κινήσεις που ήδη γίνονται μεμονωμένα μπορούν να ενεργοποιήσουν το «προνόμιο» του αθλητισμού τουρισμού.

ΓΙΑΤΙ «προνόμιο» θεωρούμε το γεγονός ότι υπάρχει ο ευρωπαίος Προμηθέας, οι δρομικές διοργανώσεις των Ημιμαραθωνίων, οι τακτικές διοργανώσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και άλλα. Επειδή όλα αυτά, από τη «φύση» τους προσελκύουν κόσμο. Μπορούν να δημιουργούν συνθήκες τουρισμού με οφέλη για την Πάτρα.

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ για την αξιοποίηση όλων αυτών; Λείπει ένα οργανωμένο πλάνο. Ένα σχέδιο για την αξιοποίησή τους. Να βρεθεί δηλαδή η κατάλληλη φόρμουλα για την κοινή προβολή του τόπου ως «αθλητούπολη», που ενδεχομένως στο μέλλον με τη δημιουργία και των κατάλληλων υποδομών να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες διοργανώσεις, event αλλά και παράπλευρες εκδηλώσεις έχοντας στο επίκεντρο κάποιο άθλημα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο η χθεσινή επιτυχία του Προμηθέα. Ανεξάρτητα αν έχασε από την ουκρανική ομάδα, απέδειξε πως ανήκει στο κλειστό ευρωπαϊκό κλαμπ των κορυφαίων. Είναι όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας στην Πάτρα αλλά τα αντιμετωπίζουμε αποσπασματικά, καθώς θεωρούμε πως είναι «δουλειά» κάποιου άλλου να τα αξιοποιήσει ή ότι άλλοι θα απολαμβάνουν τα οφέλη από την όποια αξιοποίηση.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ οι Πατρινοί «μιζεριάζουμε» και υποστηρίζουμε πως δεν έχουμε τίποτα. Να λοιπόν, που «κάτι έχουμε», αλλά μάλλον επιλέγουμε να μην το διακρίνουμε.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα επομένως είναι αν μας ενδιαφέρει ως πόλη να αξιοποιήσουμε συντονισμένα όλα όσα μας προσφέρει ο Προμηθέας, οι Ημιμαραθώνιοι, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε όσα μας προσφέρουν ήδη στην αρχική μορφή τους όλα τα ανωτέρω;