Καλλιακμάνης: Αποκαλύψεις για πολύκροτες υποθέσεις στην εκδήλωση “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες”

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες”, στο My Way Hotel & Events Patras, από τον Οργανισμό Safety Project, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών!

kalliamanis

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες”, στο My Way Hotel & Events Patras, από τον Οργανισμό Safety Project, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών!

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε το κοινό μαζί με τους σπουδαίους ομιλητές μας, για την άμεση επέμβαση και την επιχειρησιακή ικανότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη κατάσταση, όπως π.χ. η πυρκαγιά, ο σεισμός αλλά και μεγάλα δυστυχήματα με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή νέων συνανθρώπων μας, με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (στις 28 Φεβρουαρίου 2023). Εκεί, είδαμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Για εμάς, είναι σημαντικό να καταλάβει το κοινό τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που χρειάζεται να καταβάλουν άνθρωποι τις ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ενώ είναι εξίσου σπουδαίος και ο σκοπός της εκπαίδευσης στις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας.

Ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης μας, “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες”, είναι και ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Αστυνόμος Α’, Γιώργος Καλλιακμάνης, όπου θα μας μιλήσει για τη σχέση της αστυνομίας και των ΜΜΕ στον τομέα της ενημέρωσης για μεγάλες υποθέσεις εγκλημάτων.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης είναι ένας έμπειρος αστυνομικός, όπου έχει αναλάβει πολλές φορές να μας ενημερώσει μέσω των ΜΜΕ για εγκληματικής φύσεως υποθέσεις που σόκαραν το Πανελλήνιο. Στην εκδήλωση της Τετάρτης στην Πάτρα, θα κάνει αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, την κατηγορούμενη μητέρα, για τη δολοφονία των τριών παιδιών της και φυσικά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

j.c. Κύριε Καλλιακμάνη, στην εκδήλωση μας, έχετε πάλι αναλάβει να μιλήσετε στο κοινό για σχέση της αστυνομίας και των ΜΜΕ. Έχουμε δει, εκ του αποτελέσματος, σε μεγάλες υποθέσεις, τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν στοιχεία και να βοηθούν στην έρευνα της αστυνομίας.

Γ.Κ.: Εξαρτάται από την υπόθεση. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα ΜΜΕ όχι μόνο βοηθούν στην έρευνα της αστυνομίας, αλλά δίνουν το μήνυμα, ειδικά στις περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων και γενικότερα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, να ανοίγουν τα στόματα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τα ΜΜΕ δημιουργούν πρόβλημα στην έρευνα της αστυνομίας. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν δημοσιεύονται στοιχεία που δίνουν την δυνατότητα στον δράστη, σε περίπτωση που δεν έχει συλληφθεί, να διαφύγει ή να καταστρέψει τεκμήρια ή πειστήρια. Φυσικά είναι στην ευχέρεια του δημοσιογράφου πως θα μεταδώσει την είδηση, προκειμένου να μην κάνει ζημιά στο έργο της αστυνομίας. Η πλειοψηφία των αστυνομικών συντακτών αντιλαμβάνονται και λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στις έρευνες.

j.c.:Έχουμε πλέον καταλάβει, ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι πιο κοντά στον πολίτη. Δεν υπάρχει το “τείχος” ανάμεσα στους πολίτες και την ΕΛ.ΑΣ.

Γ.Κ.: Αυτό όντως συμβαίνει και μπορούμε να το αντιληφθούμε όλοι μας και έχουν συμβάλει φυσικά κάποιες αξιόπιστες και σοβαρές φωνές που επικοινωνούν αστυνομικά ζητήματα στα μέσα, έχοντας ως μέλημα την προβολή του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης του πολίτη με τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

j.c.:Στην εκδήλωση, “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες” θα κάνετε κάποιες αποκαλύψεις στο κοινό μας, για τις πολύκροτες υποθέσεις, όπως η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η κατηγορούμενη μητέρα, για τη δολοφονία των τριών παιδιών της και φυσικά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Γ.Κ.: Κοιτάξτε! Είναι τρεις από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο. Προσωπικά με στιγμάτισαν και οι τρεις υποθέσεις για ξεχωριστούς λόγους. Στην υπόθεση Πισπιρίγκου διότι χάθηκαν τρία παιδιά και γεννιούνται πολλά ερωτήματα γύρω από τον χαμό τους. Στην υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ, διότι είμασταν πολύ φίλοι και όσον αφορά την υπόθεση Καρολάιν, διότι μέσα από τα μάτια του αστυνομικού που μπήκε πρώτος στο σπίτι όπου βρέθηκε το θύμα με το μωρό της να κάθεται πάνω της. Είδα την σκηνή του εγκλήματος. Όσο αναφορά τις τρεις αυτές υποθέσεις έχει σημασία να δούμε αν τόνωσαν την αξιοπιστία των θεσμών όχι μόνο της αστυνομίας ή αν την έπληξαν, καθώς και ποια είναι αυτά τα στοιχεία, που έκαναν το ένα ή το άλλο.

Αναλυτικό πρόγραμμα για την Εκδήλωση προς τιμήν όσων βρίσκονται “Στην Πρώτη Γραμμή”

Στο Α’ μέρος ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ:

Άνθρωποι της πρώτης γραμμής θα μιλήσουν για το επιχειρησιακό τους έργο σε φυσικές καταστροφές και μεγάλα δυστυχήματα:

  • Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος,
  • Από την Πυροσβεστική, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πάτρας, θα μιλήσει ο Υποδιοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., Πυραγός Χρήστος Πεταλούδας,
  • Από την Ελληνική Αστυνομία, θα μιλήσει ο Αστυνόμος Α’ Γιώργος Λυγερός, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στο τμήμα Δημόσια Ασφάλειας, με Μεταπτυχιακό στην Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών
  • Θα μιλήσει επίσης, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Α’ και παράλληλα ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής
  • Από το ΕΚΑΒ Πάτρας η Διευθύντρια ΕΚΑΒ Κανελλοπούλου Αγγελική, Ιατρός Αναισθησιολόγος
  • και από τον Οργανισμό Safety Project, θα μιλήσει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ματίνα Λαδικού για να αναδείξει τις Υπερδυνάμεις του ανθρώπου κάτω από τραγικές συνθήκες

Στο Β’ μέρος ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ:

Παρουσίαση και μάθημα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας, από τον Υπεύθυνο Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΕΕΣ Πάτρας, Δημήτρη Χαλιώτη, Εθελοντή Ναυαγοσώστη -Εκπαιδευτή

Δηλώστε συμμετοχή στο 6932011395 (Είσοδος ελεύθερη)

Μια μοναδική ευκαιρία για παιδιά, εφήβους, νέους και όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτούς τους ήρωες της πρώτης γραμμής και να μάθουν πρώτες βοήθειες!