Aκράτα: Χάος και αναρχία στην παραλία – Τη μία ξήλωσαν αυθαίρετο εξοπλισμό, την άλλη “ξαναφύτρωσε” – ΦΩΤΟ

Ομπρέλες, ξαπλώστρες, καρέκλες, τραπεζάκια ενοικιαστών και μονίμων παραθεριστών επέστρεψαν δίπλα στο κύμα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως θεωρούν την παραλία ως προέκταση της εξοχικής τους κατοικίας.

παραλία

Μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση του Δήμου Αιγιάλειας – συνεπικουρούμενη από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία – για να απομακρύνει «μόνιμες» αυθαίρετες κατασκευές και εξοπλισμό αναψυχής και θαλάσσης στις πολυσύχναστες παραλίες Κραθίου και Συλίβαινας Ακράτας, η εικόνα στην ακτή έδειχνε σαν τίποτα να μην άλλαξε!

Ομπρέλες, ξαπλώστρες, καρέκλες, τραπεζάκια ενοικιαστών και μονίμων παραθεριστών επέστρεψαν δίπλα στο κύμα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως θεωρούν την παραλία ως προέκταση της εξοχικής τους κατοικίας, αδιαφορώντας για τον νόμο, αλλά και το δικαίωμα κατοίκων ή επισκεπτών λουομένων να κολυμπήσουν και να διασκεδάσουν.

Ο πρόεδρος των Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, έχει «κουραστεί» να δέχεται παράπονα και να παροτρύνει τη δημοτική αρχή να προβεί «πάλι και πάλι» στις απαραίτητες ενέργειες «καθαρισμού» του αιγιαλού από τα αντικείμενα που έχουν κάποιοι τοποθετήσει, αφού η Κοινότητα δεν διαθέτει προσωπικό για να μεριμνήσει.

Πολλοί είναι αυτοί στην περιοχή που μιλούν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για έλλειψη συνείδησης και ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία, κόντρα στην αναβάθμιση του τόπου.

«Εκτός από παράνομο, λέγεται και θράσος» ήταν η φράση ενεργού πολίτη, που θυμάται συν τοις άλλοις και τις περιπτώσεις απόρριψης λυμάτων σε αγωγούς στο βάθος της θάλασσας από «έξυπνους».

Δεν αποκλείεται, πάντως, η επανεμφάνιση και διαιώνιση του προβλήματος με τα παράνομα αντικείμενα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, να προκαλέσει και νέα επιχείρηση ξηλώματος από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, αν και επικρατεί δυσπιστία από πολλούς, λέγοντας πως «έπρεπε να ‘χει επέμβει εν τη γενέσει του προβλήματος, αφού τώρα το φαινόμενο δεν μαζεύεται».