Σχέση εξ αποστάσεως: 10 tips για να «δουλέψει»

Η σχέση εξ αποστάσεως μοιάζει να είναι πολύ πιο βιώσιμη και εύκολη επιλογή τη σήμερον ημέρα από ό,τι στο παρελθόν.

σχέση-εξ-αποστάσεως Φωτογραφία από MART PRODUCTION (pexels.com)

Η σχέση εξ αποστάσεως μοιάζει να είναι πολύ πιο βιώσιμη και εύκολη επιλογή τη σήμερον ημέρα από ό,τι στο παρελθόν, μιας που στην άκρη του χεριού μας έχουμε όλα εκείνα τα τεχνολογικά μέσα που κάνουν την επαφή με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ακόμα πιο άμεση.

Αυτό δε σημαίνει όμως, πως όλα είναι ρόδινα και εύκολα, πεταλούδες και ουράνια τόξα σε μία σχέση εξ αποστάσεως, μιας που η τεχνολογία – όσο εύκολη και εάν έχει κάνει τη ζωή μας – δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μας.

via GIPHY

Η έλλειψη σωματικής επαφής, μιλώντας και για το απλό χάδι και την αγκαλιά, όχι μόνο για το σεξ, μπορεί να αποτελέσει μία τεράστια πρόκληση μέσα στις σχέσεις αυτού του είδους και πολλές στιγμές ενός ζευγαριού μπορεί να μην είναι εφικτές, επειδή υπάρχει χιλιομετρική απόσταση.

Όμως, από την άλλη, αυτό το στοιχείο είναι εκείνο που κάνει ακόμα και τις πιο μικρές κινήσεις να έχουν περισσότερη αξία και σημασία για σένα και όπως με όλες τις σχέσεις, έτσι και σε μία σχέση εξ αποστάσεως, χρειάζεται «δουλειά», για να πετύχει.

Tips για να «δουλέψει» μία σχέση εξ αποστάσεως

Εάν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση, ειδικότερα σε ένα πρώιμο στάδιο που ακόμα μαθαίνετε και οι δύο πώς να διαχειρίζεστε τη νέα αυτή συνθήκη, υπάρχουν ορισμένα tips που θα βοηθήσουν και εσένα και τον σύντροφό σου.

1. Μην το παρακάνετε με την επικοινωνία

Μπορεί πολλά ζευγάρια να θεωρούν πως με μία διαρκή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αντισταθμίσουν τη χιλιομετρική απόσταση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσά τους. Στην πραγματικότητα, όμως μπορεί να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, οπότε καλό είναι να δίνετε χωροχρόνο ο ένας στον άλλον, για να έχετε μία ολοκληρωμένη προσωπική ζωή και ως μονάδες, χωρίς να «αγκιστρώνεστε» ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς την αίσθηση της κτητικότητας, του ελέγχου ή της ζήλιας.

2. Βάλτε κανόνες

Αυτό θα βοηθήσει στο να διαχειριστείτε καλύτερα και πιο αποδοτικά τις προσδοκίες σας. Ορισμένοι βασικοί κανόνες θα βοηθήσουν να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλον μέσα σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης συναισθηματικής ασφάλειας, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Συζητείστε ανοιχτά για την αποκλειστικότητα στη σχέση σας, για το εάν θέλετε να κανονίζετε date nights, ποιο είναι το επίπεδο της δέσμευσης κοκ.

σχέση-εξ-αποστάσεως

Φωτογραφία από Ivan Babydov (pexels.com)

3. Talk dirty

Η ερωτική και σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους μπορεί να είναι ένα tricky κομμάτι μίας εξ αποστάσεως σχέσης και πολλές φορές η σεξουαλική επιθυμία λειτουργεί ως παράγοντας που κρατά ένα ζευγάρι μαζί. Επειδή όμως, η σεξουαλική ανάγκη δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και συναισθηματική, κρατήστε το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα με spicy επικοινωνία, εκφράστε την επιθυμία σας ο ένας για τον άλλον, πάντα με έναν τρόπο που να νιώθετε και οι δύο άνετα.

4. Οργανώστε επισκέψεις

Όσο και εάν προσπαθείτε, για να είναι ποιοτική η εξ αποστάσεως επικοινωνία και σχέση σας, αντικειμενικά χρειάζεστε χρόνο και χώρο στο ίδιο γεωγραφικό σημείο, οπότε κάντε συνειδητή προσπάθεια να οργανώσετε και να προγραμματίσετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε. Μην το αφήνετε στον αέρα και στο «θα δούμε», αλλά δείξτε έτσι το πόσο πολύ θέλετε το μεταξύ σας να λειτουργήσει, ώστε να δημιουργήσετε κοινές αναμνήσεις που θα σας δέσουν ακόμα περισσότερο.

5. Έχετε έναν στόχο στο μυαλό σας

Μία σχέση εξ αποστάσεως δεν μπορεί να είναι για πάντα εξ αποστάσεως, επομένως καλό είναι να θέσετε έναν στόχο στους εαυτούς σας. Συζητήστε ανοιχτά για την εξέλιξη της σχέσης σας, ώστε να καταλάβετε εάν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα και εάν προχωράτε προς τον ίδιο στόχο. Μπορεί τώρα να μην είστε στην ίδια πόλη ή ακόμα και στην ίδια χώρα, όμως πώς θα μπορέσουν οι γεωγραφικές σας θέσεις να συγκλίνουν και αυτό είναι κάτι που θέλετε και οι δύο; Όσο πιο ξεκάθαροι είστε, τόσο καλύτερα για τη σχέση σας.

απόσταση-σχέση-ταξίδι

Φωτογραφία από Vlada Karpovich (pexels.com)

6. Απολαύστε τον solo χρόνο σας

Σε κάθε σχέση, είτε αυτή είναι εξ αποστάσεως είτε όχι, καλό είναι να αποφεύγεται αυτή η συνεξάρτηση. Είστε δύο μονάδες που πολύ συνειδητά έχετε βάλει στη ζωή σας ο ένας τον άλλον, όμως δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα με αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Επομένως, όσο πιο ολοκληρωμένοι είστε ξεχωριστά, τόσο πιο ευεργετικά αυτό θα λειτουργεί στο μεταξύ σας, οπότε χαρείτε τον χρόνο σας με φίλους και οικογένεια.

7. Ειλικρίνεια

Μία λέξη, τόσο δύσκολη η εφαρμογή της, καθώς πολλές φορές οι άνθρωποι φοβούνται να είναι ειλικρινείς, μιας που αυτό κρύβει μία διαφορετική συναισθηματική άνεση και ευαλωτότητα, στην οποία μπορεί να μην έχουν συνηθίσει. Εάν καταφέρετε να παραμείνετε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον, θα είστε σε θέση να προσφέρετε και να δεχτείτε πραγματική υποστήριξη, συναισθηματική ασφάλεια και φροντίδα, όπως επίσης και να λύνετε πιο εποικοδομητικά τις όποιες διαφορές σας.

via GIPHY

8. Μάθετε το πρόγραμμα

Ο κάθε σύντροφος έχει και το δικό του προσωπικό πρόγραμμα, της δουλειάς, του προσωπικού χρόνου, των υποχρεώσεων, της ξεκούρασης και χαλάρωσης. Είναι κομβικής σημασίας να γνωρίζετε τα προγράμματά σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε ή να εκμεταλλεύεστε τις περιπτώσεις εκείνες που συγκλίνουν και να μην «ενοχλείτε» ο ένας τον άλλον σε κρίσιμες στιγμές, αλλά να μπορείτε να είστε εκεί για τα σημαντικά.

9. Κρατήστε την αισιοδοξία σας

Και αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο από όλα τα υπόλοιπα, γιατί από ένα σημείο και ύστερα, μπορεί να είναι απίστευτα συναισθηματικά εξαντλητικό να έχεις συνέχεια τον σύντροφό σου σε απόσταση, ειδικότερα τη στιγμή που τον έχεις περισσότερο ανάγκη. Κρατήστε όσο μπορείτε την αισιοδοξία σας ότι το μεταξύ σας θα λειτουργήσει, μία πολύ συνειδητή απόφαση να είστε μαζί και επικεντρωθείτε περισσότερο σε όλα εκείνα που αποτελούν τη δυναμική της σχέσης σας παρά τις αστοχίες, τις οποίες οκ, θα τις λύσετε, αλλά χωρίς να εξουθενωθείτε συναισθηματικά ή να διαλυθεί η σύνδεσή σας. Δείξτε ευγνωμοσύνη ο ένας για τον άλλον και αντιμετωπίστε τα όλα one day at a time.

 

Με πληροφορίες από lifehack.org

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ