Στην Πάτρα οι ποδηλάτες είναι μελλοθάνατοι

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα»

Ο Διεθνής Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όρισε την 3η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Μια ημέρα που πολλοί Δήμοι πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στις μετακίνησης τους.

Δυστυχώς για την Πάτρα, η απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν έχει προγραμματίσει καμία εκδήλωση, για να προωθήσει την αστική Ποδηλασία.

Ο Δήμος της Πάτρας είναι από τις πόλεις που εχθρεύεται την Ποδηλασία και δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών στους δρόμους. Δυστυχώς, τα θανατηφόρα θύματα νέων ανθρώπων, που ενεπλάκησαν σε δυστυχήματα με ποδήλατο, αντί να τους ευαισθητοποιήσει, τους αφήνει παντελώς αδιάφορους.

Η Πάτρα απουσιάζει παντελώς, την ώρα που στον πλανήτη, Κυβερνήσεις και Δήμοι φτιάχνουν χιλιάδες χιλιόμετρα Ποδηλατοδρόμων και Πεζοδρόμων, κατανοώντας την αξία του ποδηλάτου για τη Δημόσια Υγεία αλλά και για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

Επικαλείται το δήθεν έργο του βαλτωμένου Παραλιακού Ποδηλατοδρόμου, που κέρδισαν εργολαβικά συμφέροντα με το «φονικό» διαχωριστικό διάζωμα, το οποίο πιθανόν στο τέλος και να μην λειτουργήσει.

Αντί να υιοθετήσει την πρόταση της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα», για τοποθέτηση κορίνων σήμανσης στο οδόστρωμα και δημιουργία Ποδηλατοδρόμων σε όλο το εύρος του Δήμου, επιλέγει να εχθρεύεται το ποδήλατο και τους ποδηλάτες.

Επιλέγει το κέρδος ως Δήμος Πατρέων από την ελεγχόμενη στάθμευση των ΙΧ, εξυπηρετώντας παράλληλα και συμφέροντα Πετρελαϊκών Εταιρειών, αντί της οικολογικής μετακίνησης των πολιτών και την στήριξη των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Κ. Πελετίδης, επιλέγει να είναι «ηθικός αυτουργός» στις απώλειες της ζωής νέων ανθρώπων, αντί να δώσει άμεση λύση.
Στις 3 Ιούνη, δυστυχώς, δεν θα γιορτάσει η οικογένεια του Δημήτρη, του Νίκου, του Πάνου κι άλλων νέων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους λόγω της αγάπης τους για το ποδήλατο.

Αντί σήμερα να διοργανώνουμε μια στρατηγική και σχεδιασμό ενθάρρυνσης της χρήσης ποδηλάτου, ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης κουλτούρας για την ποδηλασία, αδιαφορούμε.

Αντί να μεταφέρουμε το μήνυμα για βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης, μένουμε θεατές στη μιζέρια.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Ποδηλατικός Ομιλος Πάτρας, θα έπρεπε να διοργανώσει μια Ποδηλατάδα στο κέντρο, με την καθιέρωση «Ημέρας Ποδηλάτου» και απαγορεύοντας την είσοδο των ΙΧ με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης.

Δεν θέλουμε να διαταραξουμε την καθημερινή μας μιζέρια.

Δεν θέλουμε να διαταραξουμε τις σχέσεις μας με την τοπική εξουσία και να δημιουργήσουμε ποδηλατική κουλτούρα στους πολίτες.

Δεν διεκδικούμε τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου σε Ρίο και Κουκούλι με ποδηλατόδρομους.

Δεν προάγεται ένα φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Γιατί στην Πάτρα, δεν γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου και οι ποδηλάτες είναι μελλοθάνατοι.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ