Πάτρα: Μεταθανάτια «μάχη» συνδικαλιστών – Δήμου για νεκρό συμβασιούχο

Θλίψη στην Πάτρα για τον 53χρονο Διονύσης Δεσποτόπουλο πρώην εργαζόμενος σε ΜΜΕ της πόλης. Η αναγγελία θανάτου σόκαρε και τους χιλιάδες φίλαθλους της Παναχαϊκής, που τον γνώριζαν.

 

 

Πάτρα

Κανείς δεν μπορεί  να πιστέψει στην Πάτρα, ότι ο «Denis Despos», όπως ήταν το όνομά του στα social media, «έφυγε» τόσο γρήγορα και άδικα.

Πατέρας 2 παιδιών, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Παναχαϊκής και ολιγομηνίτης εργαζόμενος στον Δήμο Πατρέων -που πάλευε με άλλους για ν’ ανανεώσουν την σύμβασή τους- παλιός εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό Τele Τime, ενεργός στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής, ήταν ένα «διαμάντι», όπως έλεγαν δικοί του άνθρωποι.

Ο Διονύσης Δεσποτόπουλος αντιμετώπιζε με θάρρος και καρτερικότητα την προχωρημένη περιπέτειά του με τον καρκίνο. Την ίδια ώρα, μαζί με άλλους 49 συμβασιούχους του Δήμου, έδινε μία άλλη μάχη στα Δικαστήρια Πάτρας μέχρι και της Κρήτης, για να μη χάσει τη δουλειά του. Φαίνεται, όμως, ότι τίποτα δεν του πήγαινε καλά και δεν το άντεξε.

Στις 3.10’ το απόγευμα της Τρίτης, βούτηξε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στη διασταύρωση των οδών Βορείου Ηπείρου και Παναχαϊκού. Οι περίοικοι άκουσαν τον θόρυβο, πανικόβλητοι βγήκαν έξω κι αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο. Διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν σε 10 λεπτά, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Πάτρας, σοκαρίστηκαν, όπως επίσης και χιλιάδες φίλαθλοι της Παναχαϊκής, που τον γνώριζαν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας -γνωστός συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων: «Πόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές, κ. δήμαρχε; Λιγότερο ή περισσότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Νεάπολη Λασιθίου; Χθες, 50 άνθρωποί σας χρειάζονταν συμπαραστάτη στα δικαστήρια και απουσιάζατε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ψηφίσατε τη στήριξή τους, στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δώσατε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να κάνει αντιπαράθεση. Θλίβομαι και ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των υπευθύνων. Λίγες ώρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης στα δικαστήρια της Νεαπόλεως Λασιθίου, ένας εκ των 50 προσφευγόντων συμβασιούχων του Δήμου, πατέρας 2 παιδιών με πρόβλημα υγείας, αλλά εργατικός και αξιόμαχος μέχρι την τελευταία ημέρα που απασχολείτο στον Δήμο, έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρίμα για τον άνθρωπο και την οικογένειά του».

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Δ. Δεσποτόπουλου και συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους οικείους του. Με αφορμή «άθλια δημοσιεύματα» που συνδέουν την αυτοκτονία του πρ. εργαζόμενου του ΟΑΕΔ, με τη δημοτική αρχή και τη δικαστική απόρριψη του αιτήματος, από τον Δήμο, αποσαφηνίστηκε πως «στη συγκεκριμένη εκδίκαση ο εκλιπών δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις τρεις υποθέσεις των απασχολούμενων, που εκδικάστηκαν την Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου. Αποκάλεσε τον καταγγέλλοντα συνδικαλιστή ‘’γνωστό υπηρέτη του συστήματος και των αφεντικών, που ποτέ δεν αγωνίστηκε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, προέβη όμως σε πρωτοφανούς αθλιότητας εκμετάλλευση και προσβολή μνήμης νεκρού, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τη δημοτική αρχή και τον Κ. Πελετίδη, με βρόμικα μέσα».

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, ανταπαντώντας επέμεινε πως «ο εκλιπών, ως συμβασιούχος από το 2018 – ήταν όμηρος και εξαπατημένος της δημοτικής αρχής για την επαναφορά του στην εργασία όσο και για μισθολογικές διαφορές, αφού η δημοτική Αρχή τον ενημέρωσε προσφάτως ότι η επί 15 ημέρες εργασία το Μάιο ήταν ‘’τσάμπα’’, δηλαδή εργασία παράνομη, ανασφάλιστη και αμισθί. Αν μη τι άλλο, γελοίο και τραγικό συνάμα να μας εγκαλεί μια δημοτική αρχή, η οποία απουσίαζε από τον αγώνα των συμβασιούχων και που στάθηκε πολέμιά τους σε όλα τα δικαστήρια. Μάλλον στον Δήμο έχουν άγνοια τι σημαίνει ασθένεια μαζί με ανεργία».