Βαρουφάκης στην Πάτρα – Μιλά στην «Π» για το μεταναστευτικό… της Ευρώπης – ΦΩΤΟ

«Ευρωπαϊκή ευθύνη το ναυάγιο στην Πύλο»

Βαρουφάκης

Στο κατάμεστο «Λιθογραφείον» μίλησε χθες βράδυ ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε ομιλία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Μετά τον κ. Βαρουφάκη, τοποθετήθηκαν τα στελέχη του κόμματος, Κλέων Γρηγοριάδης και Μαριάνα Τσίχλη οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις.

Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην «Πελοπόννησο» αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που συνέβη πρόσφατα στην Πύλο και για μία ακόμα φορά εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σε τέτοια θέματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν πρέπει να τα εργαλειοποιούμε εκλογικά. Μέχρι να γίνει μία σοβαρή έρευνα για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και με το Λιμενικό το οποίο έχει πέσει σε αντιφάσεις» είπε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Η ουσία όμως είναι ότι η Ευρώπη έχει γίνει υγρός τάφος και αυτό δεν συμβαίνει τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια και σας θυμίζω τον Μάρτιο του 1997 όταν αλβανικό πλοίο που είχε βυθιστεί με πολύ κόσμο έξω από το Τρέντο και σήμερα ομάδα του ΜΕΡΑ25 ήρθε σε επαφή με άλλους 80 που παραλίγο να πνιγούν έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά ευθύνεται η πολιτική του κ. Μπορέλ, ο οποίος μιλούσε για λαθροεισβολείς και αυτό το αφήγημα που επικαλείται και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Βαρουφάκης

Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Ομως έχει ευθύνη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα γιατί δεν έχουν ασκήσει βέτο μέχρι να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση που θα σταματήσει να πνίγονται αθώοι».

Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, εξέφρασε την αισιοδοξία του για είσοδο στη Βουλή ενόψει της εκλογικής μάχης που θα γίνει σε λίγες μέρες. «Είναι στο χέρι του κόσμου να μπούμε στηνΒουλή και θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βαρουφάκης Βαρουφάκης