Το μήνυμα τσίπρα, ο πολιτικός ρεαλισμός και η επόμενη Δευτέρα

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου. Εκτός απ’ ότι πιθανότατα κανείς στην Κουμουνδούρου δεν πίστευε ότι μπορεί να αντιστραφεί το αποτέλεσμα από τις κάλπες του Ιουνίου, πιθανότατα το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ για να βρεθούν οι όποιες δυνάμεις.

ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν το βάζει κάτω. Ανασυντάχθηκε όπως μπορούσε για να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου. Ηξερε πως ήταν καθήκον του. Ηταν και κάτι ακόμα όμως, το οποίο το άφησε να εννοηθεί στην ομιλία του στην Πάτρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ θέλησε να δείξει πως είναι μαχητής και πως όπως έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μία φορά, πιστεύει ότι μπορεί να το ξανακάνει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έδωσε το σύνθημα.

«ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ μαζί» είπε στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας του. Τελείωσε τις συζητήσεις. Εδειξε το μέλλον. Οπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνει ο οποιοσδήποτε αρχηγός που βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά αυτός είναι που πρέπει να βρει λύση.

ΑΣΦΑΛΩΣ γνωρίζει πως δεν θα έχει δύσκολο έργο, όμως πλέον γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν τόλμησε ή δεν θεώρησε αναγκαίες το 2019. Τώρα θα το κάνει. Γιατί πέρα από την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κριθεί και η πολιτική επιβίωση του ίδιου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, χθες, για πρώτη φορά έδειξε πως έχει κατανοήσει ότι η αντιπολίτευση που ασκεί δεν αρκεί να είναι απλές επιθέσεις, αλλά προτάσεις πολιτικού ρεαλισμού.

ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ότι ο Αλέξης Τσίπρας τελείωσε τον Μάιο ή θα τελειώσει τον Ιούνιο με το όποιο αποτέλεσμα, μάλλον λαθεύει. Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις τού δίνουν ένα σκληρό μάθημα. Αυτή τη φορά, χωρίς άλλη ευκαιρία, πρέπει να αποδείξει ότι διδάχθηκε. Για αρχή, είναι διατεθειμένος να παλέψει και στον λαό μας τέτοιου είδους αφηγήματα αρέσουν και κερδίζουν την εκτίμηση της κοινωνίας. Ετσι μάθαμε, έτσι πράττουμε…