Νουσρέτ: Μεγάλη πτώση του τζίρου στα μαγαζιά του
Ενώ κάποτε σχημάτιζαν ουρές έξω από τα εστιατόριά του για να πληρώσουν αδρά ένα πιάτο και να δουν την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι, τώρα η ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά.
Όλο και περισσότερο μειώνονται τα έσοδά από τα εστιατόρια του Νουσρέτ Γκιοκτσέ με τις χρυσές μπριζόλες και πρόσφατα μάλιστα έκλεισε το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη.
Και ενώ κάποτε σχημάτιζαν ουρές έξω από τα εστιατόριά του για να πληρώσουν αδρά ένα πιάτο και να δουν την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι, τώρα η ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά.
Για να φάει κανείς ένα πιάτο με τα φιλέτα του Τούρκου σεφ θα δει στον τιμοκατάλογο του μαγαζιού πως η μπριζόλα Giant Tomahawk κοστίζει 630 ευρώ και ένα κομμάτι από ιαπωνικό μοσχάρι Gian Striploin φτάνει τα 680 ευρώ.
Για επιδόρπιο, το πιο γνωστό γλυκό του μαγαζιού, ο μπακλαβάς με βρώσιμο χρυσό και μία μπάλα παγωτού, ανέρχεται στα 50 ευρώ το κομμάτι.
Από τα κρεοπωλεία, στην απόλυτη δόξα
Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν μόλις 10 ετών και αναγκάστηκε να δουλέψει λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένειά του.
Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, θέλοντας να μάθει περισσότερα για το κρέας.
Το 2010, στα 27 του, είδε το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη, υιοθετώντας τον μοναδικό αυτόν τρόπο που ρίχνει αλάτι στο κρέας αφότου ψηθεί.
Σήμερα, έχει δικά του εστιατόριο σε Κωνσταντινούπολη, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα, Ντουμπάι, Μαϊάμι, Λονδίνο και Μύκονο.
Μετά το κλείσιμο του μαγαζιού του στη Νέα Υόρκη όμως και τις αρνητικές κριτικές που γράφονται στις αξιολογήσεις των εστιατορίων του, φαίνεται πως η μόδα της «χρυσής» μπριζόλας πέρασε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News