Ιωάννης Αναγνωστόπουλος: «Στις Βρυξέλες γίνεται το έργο»

Ο 87χρονος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος σε μια πολιτική, εθνική, ιατρική και θρησκευτική κουβέντα.

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος: «Στις Βρυξέλες γίνεται το έργο»

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Πρόεδρος του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, του Σωματείου «οι Φίλοι του Τάματος του Εθνους» και του Διορθοδόξου Συνδέσμου «ο Απόστολος Παύλος». Ενα πολύ ιδιαίτερο και πολυσυζητημένο πρόσωπο. Στα Καλάβρυτα, κι όχι μόνο, πασίγνωστος, λόγω της ανέγερσης του ΙΝ του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου του εξ Αροανίας. Στην πρόσφατη εκδήλωση στον Ιερό Ναό, ο κ. Αναγνωστόπουλος προκάλεσε αίσθηση με τα λεγόμενά του. Η κουβέντας μας κράτησε κοντά μια ώρα…

-Είπατε στην ομιλία σας «σήμερα επιπλέουν και βασιλεύουν οι φελλοί, οι παλλακίδες, οι ανώμαλοι, οι «πατριάρχες» της διαπλοκής, τα εκκρεμή, τα «παρτσακλά» και οι «αετονύχηδες». Ποιους εννοείτε;

Δυστυχώς οι περισσότεροι των ιθυνόντων της εποχής μας καθίστανται πειθήνια όργανα των καταχθόνιων σκοτεινών δυνάμεων πράγμα το οποίο δεν επιτρέπεται να συμβαίνει ούτε στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ούτε στη πολιτειακή, νομοθετική, εκτελεστική εξουσία, όπως ρητώς και κατηγορηματικώς ο άγιος της πολιτικής ανεπανάληπτος, έντιμος και ηθικός άνθρωπος Ιωάννης Καποδίστριας τονίζει εις την σχετική εγκύκλιο του. Πολλές φορές και η δικαστική εξουσία παραπαίει…

-Θεωρείτε, δηλαδή, ότι υπάρχει από κάποιο κέντρο οδηγία για αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας; Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά; Κάνατε λόγο, επίσης, για «ανεξάρτητες αρχές ως «πειθήνια όργανα της εκάστοτε καθεστηκυίας τάξεως και των καταχθόνιων σκοτεινών δυνάμεων». Πραγματικά πιστεύετε πως υπάρχουν καταχθόνιες σκοτεινές δυνάμεις;

Υπάρχουν. Και κάποιοι εκτελούν εντολές του. Γιατί είναι όργανα των καταχθόνιων σκοτεινών δυνάμεων. Ο Αγιος της πολιτικής, το αγλάισμα της Οικουμένης, το αντίβαρο του Μέτερνιχ, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ένα από τα πιο φωτεινά παραδείγματα στην ιστορία της Ελλάδας, είχε πει ότι επ’ ουδενί επιτρέπεται Ελληνες στρατιωτικοί και πολιτικοί να συμμετέχουν σε τέτοιες σκοτεινές δυνάμεις. Και γι’ αυτό τον έφαγαν.

-Εμβόλιο έχετε κάνει;

Όχι. Είναι πολυδαίδαλο θέμα. Οι γιατροί μας μάς λένε ότι θα έπρεπε το εμβόλιο να είναι δοκιμασμένο με πολυετή πειράματα και μετά να δοθεί στον λαό, όπως παλαιότερα γινόταν με όλα τα εμβόλια, και όχι να μετατρέπονται οι άνθρωποι σε πειραματόζωα.

Καταδικάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας την αποβολή των πιστών από τις λιτανείες και από τους ναούς.

-Τόσο μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος δεν φοβάστε που είστε ακόμα ανεμβολίαστος;

Με τη βοήθεια του θεού, δεν ανησυχώ. Δεν είναι ενδεδειγμένα ακόμα τα εμβόλια, δεν έχουν επίσημη έγκριση…

-Και τόσοι επιστήμονες και γιατροί που βγαίνουν και συνιστούν «κάντε αμέσως εμβόλιο»; Είναι δυνατόν να κάνουν όλοι λάθος;

Εγκλημα κάνουν, όχι λάθος. Εχουμε εκατοντάδες γιατρούς και επιστήμονες που λένε ότι αυτό είναι ανήθικο, να μας εκβιάζουν. Και τα Μέσα δίνουν βήμα μόνο σε όσους λένε τη μια άποψη. Δεν αφήνουν να εκφραστεί η άλλη άποψη.
Βάζουν μέσα και δικούς τους και ελέγχουν όπως θέλουν την κατάσταση. Το είδα αυτό να συμβαίνει και τότε στο Σύνταγμα, όταν διέθεσα πολλά χρήματα σε εκείνο το συλλαλητήριο μας για τη Μακεδονία μας…

-Αυτά που πρεσβεύετε δεν νομίζετε πως αποπνέουν μια έντονη Εθνικιστική χροιά;
Όχι, φυσικά. Εκτός από τους πολιτικούς μας, λείπουν και θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ήταν ο θρυλικός Γέρων, ο ανεπανάληπτος μακεδονομάχος πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης κυρός Αυγουστίνος Καντιώτης (ο οποίος –ειρήσθω εν παρόδῳ – προέβλεψε τον κορωνοϊό και τόνιζε εδώ και 31 έτη ότι «έρχεται λαίλαπα από τη Ασία που θα σαρώσει το σύμπαν και θα ξευτιλίσει τους ιατρούς».

-Πολιτικά πού ανήκετε;

Σε κανένα κόμμα. Απολύτως σε κανένα. «Ημείς κηρύττομεν Ιησούν Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών.
Ο μόνος γνήσιος και πατριώτης πολιτικός υπήρξε ο αείμνηστος Νικόλαος Ψαρουδάκης, ιδρυτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο οποίος ενεκλείσθη στις φυλακές και μετά τη μεταπολίτευση. Τον επίεζαν οι λεγόμενοι αριστερίζοντες να κάνει δήλωσιν μετανοίας, διά να αποφυλακισθεί. Αλλά εκείνος έντιμος πολιτικός ων, τόνιζε εις τους δηλωσίες : «Ή πταίω, οπότε πρέπει να μείνω στη φυλακή ή δεν πταίω και εσείς είσαστε κακούργοι, που μού στερείτε την ελευθερία μου».

-Είπατε «αντί να αποφαίνεται ο λαός ,αποφαίνεται μία στενή ολιγαρχία της εκάστοτε κυβερνώσης “κλίκας”, με αποτέλεσμα την οικονομική κρίση, την ανεργία, τους αναίσχυντους, αλαζόνες, δοκησίσοφους, ραδιούργοι, καυχησιολόγους και διεστραμμένους».
Είναι, πιστεύετε, σε εξέλιξη, μια εκστρατεία σε βάρος της εθνικής ταυτότητας της Ελλάδας;
Δυστυχώς είναι αλήθεια.
Ο κ. Σαμαράς όταν του έκλεισε συνάντηση ο Τζορτζ Σόρος, αναγόρευσε τον κύριο Σταύρο Νιάρχο ως τον μέγιστο ευεργέτη, αυτόν ο οποίος φόνευε κάθε προηγουμένη γυναίκα του για να νομιμοποιήσει την επομένη. Ο κύριος Σαμαράς μεταβαίνοντας εις στην Νέα Υόρκη πρώτα τακτοποίησε τα συμφωνηθέντα μετά είδε τον Ομπάμα και τελευταίο τον τότε Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ έπρεπε πρώτα να πήγαινε στον Δημήτριο.
Αν υπήρχε κράτος δικαίου θα αναγνωριζόταν εμπράκτως ο αρχιστράτηγος μας Κολοκοτρώνης και όχι μερικοί ασυνείδητοι και αφιλότιμοι να τον αποκαλούν «ξεβράκωτο» ενώ ήταν φουστανελάς.
Όμως όλοι τους μας ξέχασαν στη μοιρασιά και όχι μόνο την Κύπρο δεν μας έδωσαν αλλά έστειλαν κρεμάλες για τους κύπριους αγωνιστές μας, ούτε την Βόρεια Ήπειρο δεν μας έδωσαν. Απεναντίας αναγνώρισαν το μόρφωμα των Σκοπίων και την Μακεδονία μας δεν την θέλουν ενιαία ελληνική.

-Για τον Πρωθυπουργό τι άποψη έχετε;
«Ο Κυριάκος κάνει συνεχώς αυτογκόλ και καταγανακτεί το ίδιο του το στρατόπεδο.

-Ο κ. Τσίπρας:
«Ο φίλος του Συριζώνυμου, του Ιερώνυμου του Β’ χωρίς τσίπα…
Ομως στις Βρυξέλες γίνεται το έργο. Οι Βρυξέλες αποφασίζουν και διατάζουν. Και οι Ελληνες προσαρμόζουν τα πάντα στις κοινοτικές αποφάσεις, έτσι όπως τους διατάζουν. Εκεί να πάνε οι πολιτικοί μας να δώσουν τις μάχες, εκεί που βγαίνουν οι αποφάσεις».

-Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα;
«Κάθε χθες και καλύτερα, κάθε αύριο και χειρότερα. Ελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό αλλά σκλαβωθήκαμε στα προτεσταντικά και φεουδαρχικά πράγματα της Ευρώπης. Που θέλουν να ποδηγετήσουν τον κόσμο.
Το κύριο μέλημά μας είναι η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους, η υπόσχεση του Γέρου του Μοριά του στρατηλάτη Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του αγίου της πολιτικής Ιωάννου Καποδιστρίου και των άλλων Ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ιδίως εφέτος που είναι η 200ετής επέτειος.
Δυστυχώς όμως η διοικούσα Εκκλησία, όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά εμποδίζει.

-Ποιον θεωρείτε ως τον κορυφαίο πολιτικό στη μεταπολιτική Ελλάδα;

Μία από τις εξαιρέσεις ήταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος, όταν τον φιλοξενήσαμε στα έργα του Αγίου Παύλου που έχει κατασκευάσει το Ίδρυμά μας στην Αροανία Καλαβρύτων, κατενθουσίαζετο τόσο πολύ και αναφωνούσε…ανθρώπινο η θείο χέρι τα κατασκεύασε αυτά;
Εμάς μας υποστήριξε όχι μόνο ηθικώς με τον επαινετικό προφορικό και γραπτό του λόγο, αλλά και οικονομικώς , αρχικώς με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και μετά με μικρότερα, μεταβαίνων με το ποδήλατο του εις τα ΕΛΤΑ και συμπληρώνων με τα ωραιότατα γράμματα του τις ταχυδρομικές επιταγές.

-Επειδή ζήσατε τόσα χρόνια στη Γερμανία, μου λέτε την άποψή σας για την κυρία Μέρκελ:

Η Μέρκελ έκανε τη δουλειά της. Εμείς δεν κάναμε τη δουλειά μας. Ηταν πατριώτισσα για τους γερμανούς, για μας όχι. Και δυστυχώς τη στηρίξαμε.

-Σ’ ένα νέο παιδί τι θα λέγατε ως συμβουλή;
«Πίστευε εις τον Θεό και όλα τα τακτοποιηθούν. Να γίνετε αθλητές και πρωταθλητέες του πνεύματος και όχι του ποδοσφαίρου.
Το κύριο μέλημά μας είναι η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους, η υπόσχεση του Γέρου του Μοριά του στρατηλάτη Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του αγίου της πολιτικής Ιωάννου Καποδιστρίου και των άλλων Ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ιδίως εφέτος που είναι η 200ετής επέτειος.
Δυστυχώς όμως η διοικούσα Εκκλησία, όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά εμποδίζει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1935 στην Αροανία Καλαβρύτων.
Αδυνατώντας να σπουδάσει στην Ελλάδα, μετέβη στη Γερμανία, σπουδάζοντας Οικονομικές & Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, μέχρι που ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης Gustav Walter Heinemann, μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ανέθεσε την επεξεργασία του Γενικού Αρχείου Εγκληματιών Πολέμου, τα αφορώντα εις την Ελλάδα και τον συνέστησε σε όλες τις Εισαγγελίες και Δικαστήρια της Ομοσπόνδου Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου κέρδιζε πολλά χρήματα ως επεξεργαστής των εν λόγω αρχείων αλλά και ως ανεγνωρισμένος παντού διερμηνέας.
Αργότερον ίδρυσε στη Βόννη γραφείο Εισαγωγών – Εξαγωγών – Αντιπροσωπειών.
Με εκούσιες στερήσεις, δημιούργησε μία διόλου ευκαταφρόνητο περιουσία.
Την έχει δωρίσει στο Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, το οποίον συνέστησε με Προεδρικό Διάταγμα το 1997.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ