Αχαΐα: Εφτασαν τους 42 οι νοσηλευόμενοι – Αυξάνονται και τα κρούσματα

Εως 1 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 30.375.141 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 820.745 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Αχαΐα: Εφτασαν τους 42 οι νοσηλευόμενοι - Αυξάνονται και τα κρούσματα

Τους 42 έχουν φτάσει οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορoνοϊού και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας. Σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο διαχείρισης της πανδημίας στο ΠΓΝΠ προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω οργάνωση των νοσοκομείων.
«Ολο το σύστημα υγείας παραμένει σε ετοιμότητα και φυσικά θα συζητήσουμε, με βάση τα δεδομένα που έχουμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας» μάς είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος και θα προεδρεύσει της σύσκεψης.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Καρβέλης, χθες νοσηλεύονταν 15 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» και 2 στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Χθες διαγνώστηκαν 77 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 26 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.
Πανελλαδικά τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν χθες, ήταν 2.156.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 188 (Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +2,45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 173 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 χθες ήταν 8.
Εως 1 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 30.375.141 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 820.745 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν χθες 544 ράπιντ τεστ και διαγνώστηκαν 8 θετικά. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων έγιναν 224 τεστ και εντοπίστηκαν 4 θετικά και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 29 τεστ εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά.
Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30) και στον Ψαθόπυργο, πλησίον του ιερού ναού Αγίας Τριάδας (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ
Χθες ξεκίνησαν και στην Αχαΐα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. «Θα καλυφθούν όλοι οι συμπολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Τα συνεργεία μας είναι έτοιμα και ο σχεδιασμός έτοιμος, ώστε άμεσα να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα που θα μας κατατεθεί» μας είπε ο κ. Καρβέλης.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ