Άννα Μαστοράκου για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Γυναίκα με ψυχή, μονάδα-πρότυπο η Ελπίδα»

Η Άννα Μαστοράκου μίλησε σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1 και στην εκπομπή «Δεξί-Αριστερό και Γκολ!» του Κώστα Λαμπρόπουλου.

Άννα Μαστοράκου

Για το σπουδαίο έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με την ίδρυση και τη λειτουργία της «Ελπίδας», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, μίλησε σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1 και στην εκπομπή «Δεξί-Αριστερό και Γκολ!» του Κώστα Λαμπρόπουλου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Άννα Μαστοράκου.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μια γυναίκα που είχε ψυχή, που ήταν πάντοτε κοντά στην οικογένεια και στα μικρά παιδιά. Η ίδρυση της ογκολογικής μονάδας παίδων ήταν πραγματική ελπίδα για τα παιδάκια με καρκίνο. Δεν υπήρχε νωρίτερα τέτοια εγκατάσταση στη χώρα μας για να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι μια μονάδα-πρότυπο, Ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου», δήλωσε η Αννα Μαστοράκου και πρόσθεσε:

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε στόχο της ζωής της να ιδρύσει αυτήν τη μονάδα. Με τη βοήθεια εκδηλώσεων και χορηγιών έγινε μια συστράτευση για να δημιουργηθεί ένα θαύμα, ένας θησαυρός για τη χώρα μας. Αυτό που δημιουργήθηκε είναι πολύ οργανωμένο, ένα σύγχρονο κτήριο με υποδομές και πάντα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων. Ήταν έργο ζωής, το οποίο έλειπε από τη χώρα μας. Είναι ένα κόσμημα. Η μνήμη αυτής της γυναίκας θα μείνει ανεξίτηλη. Στη σκέψη μας η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα είναι πάντα η προστάτιδα των μικρών παιδιών με καρκίνο».

Η Άννα Μαστοράκου ανέφερε και τα εξής: «Οι γυναίκες έχουν πάντοτε μια ευαισθησία παραπάνω, αλλά και τη διάθεση, τη δυνατότητα και το όραμα για να κάνουν προσπάθειες και να καλύψουν τα κενά στην κοινωνία και στην καθημερινότητά μας. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αποτελεί πρότυπο για όλες εμάς τις γυναίκες, για τις οικογένειάς μας και για τα παιδιάς μας. Αυτό που θαύμαζα πάντοτε σε εκείνη ήταν το πείσμα της στο να υλοποιηθεί το ογκολογικό κέντρο και η αύρα της στο να ανοίγει πόρτες και σε πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο κοινωνίας, έχοντας τεράστια δυνατότητα διείσδυσης».

Η Άννα Μαστοράκου έκανε αναφορά και στην πορεία της υγείας των τραυματιών από την πτώση της γέφυρας στην Περιμετρική, ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά και όλους όσοι έδωσαν τη μάχη τους τόσο στο συγκεκριμένο σημείο της τραγωδίας, όσο και στην περιοχή της Ανατολική Αιγιάλεια στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ακούστε το ηχητικό: