ΚΚΕ για το δυστύχημα στην Κάρυστο – «Συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής»

Τα συλλυπητήριά του ΚΚΕ για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ, που κατέπεσε στην Κάρυστο.

ΚΚΕ

Έχει λυγίσει το πανελλήνιο ο θάνατος των δύο χειριστών του καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο πιλότων.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου, που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο», σημειώνει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

Και τονίζει πως το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, «του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Γκιόκας στη Βουλή: Η πτώση του Καναντέρ συνέπεια εγκληματικής πολιτικής

Νωρίτερα, άλλωστε, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόγκας, αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν με την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο, υπογράμμισε πως τόσο αυτό όσο και άλλα τέτοια περιστατικά «δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά ως απλά ατυχήματα, αλλά αποτελούν συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής, που ακολουθούν τόσο η τωρινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γκιόγκας τόνισε ότι πρέπει να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Ωστόσο, σημείωσε, «δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά ότι, σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής, ιδιαίτερα οι χειριστές των εναέριων μέσων, οι εξοντωτικές συνθήκες και τα εξοντωτικά ωράρια, τα παλαιωμένα μέσα, θα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και σε τέτοια περιστατικά».