Πάτρα – «Μέριμνα»: Χρεώνουν λανθασμένους χειρισμούς στον πρόεδρο

Μεγαλώνει το χάσμα στο Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Μέριμνα

Αντί να γεφυρώνεται βαθαίνει το χάσμα των αντιθέσεων στο Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ». Μετά το ακραίο συμβάν βιαιοπραγίας εις βάρος εργαζομένου του ιδρύματος από μέλος του ΔΣ, η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου εξέδωσε ανακοίνωση που εστιάζει το πρόβλημα στους χειρισμούς που επιφύλαξε ο πρόεδρος του ιδρύματος.

Πάτρα: Γιατί έπεσε ξύλο στη «Μέριμνα»

Η διοίκηση του Σωματείου, που είναι προσωρινή -καθώς έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο μέχρι να γίνουν εκλογές- σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Στις 31/7 ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική περίοδος 2022-2023 για το ΘΠΚ “Η Μέριμνα”, με τους εργαζόμενους να παραμένουμε απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και με αβέβαιο το μέλλον.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι γίναμε μάρτυρες περιστατικών μεγάλης έντασης, με πρωταγωνιστές μέλη του ΔΣ και εργαζόμενο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο πρόεδρος επέλεξε να εστιάσει σε ένα και μόνο περιστατικό, στο οποίο μάλιστα δεν ήταν παρών, ενώ αποσιώπησε τα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα παρουσία των εργαζομένων, του ιδίου και των άλλων μελών του ΔΣ. Θεωρούμε πως η συνολική και όχι η αποσπασματική παρουσίαση των γεγονότων θα ήταν ορθότερη και σε κάθε περίπτωση πιο ηθική.

Ως σωματείο καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Πάτρα – «Μέριμνα»: Το χαστούκι, οι απειλές και οι μηνύσεις!

Ως κύρια αιτία των προβλημάτων του ιδρύματος, το Σωματείο εντοπίζει τους χειρισμούς που επιφυλάσσει ο πρόεδρος της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ». Ειδικότερα του χρεώνει απραξία σε σχέση με την αναζήτηση πόρων για την κάλυψη των οικονομικών ανοιγμάτων του ιδρύματος, λανθασμένη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και ότι «δεν αναγνωρίζει και δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου του, αλλά λειτουργεί κατά το δοκούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας και Πρόνοιας Ν. Αχαΐας. Ειδικότερα καταγγέλλει τον πρόεδρο της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», «γιατί δεν κατέβαλε στους εργαζόμενους τους ωφελούμενους μισθούς του Ιουνίου-Ιουλίου, παρά μόνο το Επίδομα Αδείας».