Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Επικοινωνία του Κροάτη πρωθυπουργού με Κυριάκο Μητσοτάκη και καταδίκη των επεισοδίων
Η κροατική κυβέρνηση πήρε επίσημη θέση για τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενημερώνοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και καταδικάζοντας τις σκηνές βίας.
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς, επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η κροατική κυβέρνηση πήρε επίσημη θέση για τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενημερώνοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και καταδικάζοντας τις σκηνές βίας.
«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές των φιλάθλων είναι αντίθετη με τον αθλητισμό που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για το Champions League, μετξαύ της πρωταθλήτριας Κροατίας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, είδαμε φρικτές εικόνες στην Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί έβλαψαν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων της Κροατίας και της εθνικής σε μία αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων, τον θάνατο και τον τραυματισμό οπαδών. Σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Πρεσβεία της Κροατία στην Αθήνα για τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης.
Την είδηση περί επικοινωνίας του Κροάτη πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει και η Αθήνα, η οποία τονίζει ότι ο Αντρέι Πλένκοβιτς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του 29χρονου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Δεν θέλουν λιγότερη τεχνητή νοημοσύνη θέλουν να μην την προσέχεις
Madonna και Akeem Morris: Το καλοκαιρινό recap από την Ελλάδα και οι δύο ελληνικές λέξεις που έγιναν αφιέρωση ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Όλα όσα φέρνουν τα νέα iPhone: Η άφιξη του iPhone 18 του Ultra και οι τυχαίες διαρροές λογισμικού
