Ανεξέλεγκτες φωτιές σε όλη τη χώρα – Σοβαρό πρόβλημα στη Θράκη

Πολλά μηνύματα από το 112 για να προειδοποιηθούν οι κάτοικοι των περιοχών

φωτιές

Αντιμέτωπες με τη μανία της φωτιάς βρίσκονται πολλές περιοχές της Ελλάδας με τον Εβρο και την Εύβοια να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Συνεχίζεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Διαλεκτού Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023).

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών ακόμα οικισμών στην περιοχή της Καβάλας.

Σε μήνυμα μέσω του 112 όσοι βρίσκονται σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα καλούνται να εκκενώσουν προς τον κόμβο Χρυσούπολης.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχουν μεταφερθεί τέσσερις πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα, ενώ ζημιές υπέστη και ένα πυροσβεστικό όχημα. Κάηκαν ολοσχερών δύο σπίτια και μία αποθήκη. Εκλεισε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δήμου Νέστου και τα οχήματα εκτρέπονται στην Παλιά Εθνική Οδό.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό και στους κατοίκους του οικισμού Διαλεκτού να φύγουν από την περιοχή με κατεύθυνση επίσης νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

Φωτιά στην Κομοτηνή: Μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται Πολύανθος, Σώστης και Ληνός

Το 112 ήχησε ξανά στην Κομοτηνή, όπου είναι σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση. Το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθος, Σώστης και Ληνός. Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί ο Μίσχος και το Μέγα Πιστό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, αλλά η μορφολογία του εδάφους και ο άνεμος δυσκολεύουν εξαιρετικά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Νέα φωτιά στα Λάβαρα Εβρου – Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Ορεστιάδα

Φωτιά ξέσπασε στα Λάβαρα του Έβρου το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023) με το 112 να δίνει εντολή για εκκένωση του οικισμού. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στα Λάβαρα Εβρου και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς στα Λάβαρα επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήμαρα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά στην Εύβοια: Προς Βατώντα και Αρτάκη το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Ψαχνά της Εύβοιας. Η φωτιά έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο, ενώ, ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς ενώ παράλληλα απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Την τελευταία ώρα οι κάτοικοι της περιοχής πήραν δύο μηνύματα από το 112 που τους ζητά να εκκενώσουν την περιοχή. Το πρώτο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους που βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να κινηθούν και να μετακομίσουν στα Ψαχνά, ενώ στους άλλους που βρίσκονται προς την πλευρά της Βόρειας Αρτάκης τους ζητά να κινηθούν προς Αρτάκη.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Την ίδια ώρα, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 1 σκάφος του Λιμενικό, ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί λόγω της φωτιάς.