Αιγιάλεια – Σχολικές καθαρίστριες: “Αποκλειστικά εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης”

“Ζητούμε τη στελέχωση των σχολικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης”, αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών Αιγιάλειας, Σταυρούλα Πιερράτου.

Αιγιάλεια

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχώρησε το Σάββατο, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Αιγιάλειας με μοναδικό θέμα την πρόταση της δημοτικής αρχής για 4ωρη απασχόληση όλων των συμβασιούχων στις σχολικές μονάδες του δήμου κατά τη σχολική περίοδο 2021-2022.

Το συνδικαλιστικό όργανο καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, επειδή ανακοίνωσε στον Δήμο τον επιμερισμό των ανθρωποωρών στην καθαριότητα σχολείων, «απόφαση που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ευθυνών από αυτόν και τη μετατόπισή τους στον Δήμο, δίνοντάς του έτσι την ευχέρεια ν’ αποφασίζει εντελώς υποκειμενικά την κατανομή ανά εργαζόμενο» όπως αναφέρει το σωματείο.

«Η πρόταση για κατάργηση θέσεων πλήρους απασχόλησης από τον Δήμο Αιγιάλειας και η μη αύξηση των ωρών εργασίας συμβασιούχων καθαριστριών με ημιαπασχόληση, δε λύνει το πρόβλημα της καθαριότητας, αλλά το επιδεινώνει. Αυτό είναι εξόχως άδικο απέναντι σε καθαρίστριες που παρά την πολυετή προϋπηρεσία, πέρυσι κατέλαβαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης με βάση τη μοριοδότηση σχετικής προκήρυξης» δηλώνει η πρόεδρος Σταυρούλα Πιερράτου.

Οι επί σειρά ετών καθαρίστριες του Δήμου σε σχολικές μονάδες απαιτούν εργασία 6,5 ωρών ημερησίως, πλήρους απασχόλησης, ικανή να τους δώσει μια αξιοπρεπή ζωή και όχι, ενώ αγωνίζονται γι’ αυτό το δικαίωμα, να παραμερίζονται από την κυβέρνηση που τις θέλει έρμαιο στα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, εξαιτίας της πανδημίας, τα σχολεία να στελεχωθούν με ικανό και έμπειρο προσωπικό καθαριότητας που το ωράριο τους να τους δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στις αυξημένες ανάγκες ενός αυστηρού πρωτοκόλλου υγιεινής. Ο δήμος οφείλει να ακολουθήσει την καλή πρακτική άλλων δήμων που αποφάσισαν όχι μόνο τη διατήρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης αλλά και τη μετατροπή των ημιαπασχολούμενων εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης. Ως εκ τούτου ζητούμε τη στελέχωση των σχολικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης» καταλήγει η κ. Πιερράτου.