Η αλησμόνητη εμπειρία του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο Τόκιο

Και τι δεν έζησε ο πατρινός κομισάριος του μπάσκετ Ανδρέας Παπαδόπουλος στο διάστημα της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο!

Η αλησμόνητη εμπειρία του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο Τόκιο Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος με τον διευθυντή του Αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Βαγγέλη Ιωάννου πριν από τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Ξέρετε πολλούς ανθρώπους από τον χώρο της διαιτησίας του μπάσκετ που να έχουν δώσει «παρών» στις 4 κορυφαίες διοργανώσεις της FIBA, δηλαδή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στα Προ-Ολυμπιακά τουρνουά Ανδρών και Γυναικών και στο Ολυμπιακό τουρνουά;
Εμείς δεν χρειάστηκε να ψάξουμε και πολύ για να σας δώσουμε την απάντηση, καθώς αυτή βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται στα μέρη μας. Ο λόγος για τον πατρινό δικηγόρο, παλιό διαιτητή Α2 Εθνικής και πρώην, πλέον (εδώ και μια 3ετία περίπου) μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε το φετινό καλοκαίρι το «κολάζ» των συμμετοχών του στις κορυφαίες διοργανώσεις του διεθνούς μπάσκετ, όντας κομισάριος σε 26 (!) συνολικά παιχνίδια Ανδρών και Γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.
Και προσέξτε να δείτε τι έζησε ο πατρινός πρώην ρέφερι από την θέση του κομισαρίου:
– Το εναρκτήριο παιχνίδι ανάμεσα σε Γάλλους και Αμερικανούς, με την ιστορική νίκη των «τρικολόρ».
– Τους 48 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι στην Αργεντινή.
– Τη ματσάρα ανάμεσα στη Γαλλία και την Σλοβενία, που κρίθηκε με την τάπα του Μπατούμ στον Πρέπελιτς στα τελευταία 2,4΄΄ του ημιτελικού.
– Το «αντίο» του Λουίς Σκόλα από τα παρκέ, σε μια ιστορική, συγκινητική όσο και απόκοσμη στιγμή, όταν ολόκληρο το γήπεδο αποθέωσε τον παλαίμαχο, πλέον, διεθνή Αργεντίνο σέντερ.
– Και τον μεγάλο τελικό τουρνουά, εκεί όπου οι Αμερικάνοι, με ηγέτη τον Κέβιν Ντουράντ, πήραν το αίμα τους πίσω απέναντι στους Γάλλους.
Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσα γνωστά στελέχη του διεθνούς μπάσκετ είδε από κοντά και μίλησε μαζί τους ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Από τον (πάντοτε εγκρατή) Γκρεγκ Πόποβιτς μέχρι το «τοτέμ» της διεθνούς διαιτησίας Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, αλλά και τον κορυφαίο Καρλ Γιούγκεμπραντ, ο οποίος έχει πάντοτε στραμμένο το βλέμμα του στα της Ελλάδας. Αλήθεια, υπάρχει άραγε κάποιος που δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Ανδρέα Παπαδόπουλου;

Η αλησμόνητη εμπειρία του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο Τόκιο

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ