Οι Πατρινοί έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς – Συγκινητική προσφορά για τους πλημμυροπαθεις της Θεσσαλίας

Συνεχίζεται το κύμα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Πατρινούς, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πατρινοί

Για μία ακόμα φορά, οι Πατρινοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συναυλίας του Νίκου Βέρτη, που έγινε στο Παμπελοποννησιακό, είχαν την ευκαιρία να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους πληγέντες του θεσσαλικού κάμπου.

Το κάλεσμα του γνωστού τραγουδιστή προς τους 500 πρώτους πολίτες που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη ανάγκης -αντίστοιχα της τιμής του εισιτηρίου- βρήκε ανταπόκριση, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που στήριξαν την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα είδη που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της συναυλίας φτάνουν για να γεμίσουν ένα φορτηγό, το οποίο αναμένεται να φύγει σύντομα για τα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕ του Παμπελοποννήσιακού σταδίου Βασίλης Ζώτος, μιλώντας χθες στην «Πελοπόννησο», δήλωσε: «Παρότι η πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε στη συναυλία ήταν νεαρής ηλικίας, οι Πατρινοί ανταποκρίθηκαν και έφεραν αρκετά τρόφιμα και είδη ανάγκης που είχαμε ζητήσει. Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να φέρουν ειδή πρώτης ανάγκης στο φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Παμπελοποννησιακού σταδίου, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν με φορτηγά της δημοτικής αρχής στη Θεσσαλία, ώστε να ενισχύσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε όσους χτυπήθηκαν από τη θεομηνία».

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, έστειλε την Τρίτη το πρώτο φορτηγό με τρόφιμα, νερά και ρουχισμό στα χωριά της Καρδίτσας και του Βόλου και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα φορτηγά.

Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά σχεδόν όλοι οι φορείς και σύλλογοι της Αχαΐας, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, έχουν προσφέρει βοήθεια στα πλημυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας.