Αιγιάλεια: Οι φωτιές «ζεμάτισαν» την επισκεψιμότητα

Η κίνηση στην Αιγιάλεια, όχι μόνο δεν είναι η αναμενόμενη, αλλά όλοι οι παράγοντες της αγοράς στην κεντρική και δυτική πλευρά του δήμου καταμαρτυρούν πως τα πράγματα «στράβωσαν» ακόμα πιο πολύ μετά και τις μεγάλες πυρκαγιές.

Αιγιάλεια Η εικόνα των Σελιανιτίκων την ημέρα της πύρινης λαίλαπας

Με παραλλαγές, από περιοχή σε περιοχή, καταγράφεται η κίνηση τουριστών και παραθεριστών στην Αιγιάλεια, που πάντα είθισται να συγκεντρώνει το πιο υψηλό ποσοστό επισκεψιμότητας, κυρίως στα δημοφιλή παραλιακά μέρη, αλλά και σε πολλά χωριά που τιμούν την ημέρα της Παναγίας.

Η εικόνα, σε γενικές γραμμές, όχι μόνο δεν είναι η αναμενόμενη – μετά το περσινό «μαζεμένο» καλοκαίρι του πρώτου κύματος πανδημίας – αλλά όλοι οι παράγοντες της αγοράς στην κεντρική και δυτική πλευρά του δήμου καταμαρτυρούν πως τα πράγματα «στράβωσαν» ακόμα πιο πολύ μετά και τις μεγάλες πυρκαγιές, τοπικά αλλά και στην Αττική.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Λόγγου, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λόγγου – Σελιανιτίκων Χρήστο Σερβέ να λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» πως, ενώ η επισκεψιμότητα ήταν καλή «ο κόσμος πήρε τις οικογένειές του από τις μόνιμες εξοχικές και παραθεριστικές κατοικίες τους μετά τις φωτιές, παρότι πολύ κακώς βγήκε προς τα έξω ότι…ο Λόγγος κάηκε, ενώ κάτι τέτοιο ουδόλως συνέβη στην πραγματικότητα. Ολοι φοβήθηκαν πως θα γίνει επανάληψη, ό,τι δηλαδή έγινε στο Μάτι». Ετσι, η επισκεψιμότητα σήμερα δεν πάει καλά και κινείται περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα. Παρά ταύτα, ο κ. Σερβές κάνει κινήσεις οργάνωσης της πολυσύχναστης παραλιακής ζώνης, με 10 καλαθάκια μεγάλα σε Λόγγο και Σελιανίτικα, πλήρη πεζοδρόμηση του παράκτιου δρόμου σχεδόν όλη τη μέρα για ελεύθερο κολύμπι και περπάτημα, παγκάκια στα Σελιανίτικα και σχέδια για αποδυτήρια του χρόνου, σε αγαστή συνεργασία με τους δύο κοινοτάρχες Δ. Μητρόπουλο και Γ. Ρόζο, τους οποίους και ευχαριστεί.

Στο κέντρο του δήμου, η αγορά στενάζει, με τον πρόεδρο των Εμπόρων της Αιγιάλειας Λάμπη Παπαδόπουλο να χρησιμοποιεί στην «Π» τη φράση…«το Αίγιο είναι πεθαμένο και πιο νεκρό από πέρυσι». Αποδίδει μάλιστα τη μηδαμινή κίνηση στον νέο – πρόσφατο εφιάλτη, λέγοντας: «Ηρθαν οι φωτιές και μας ζεμάτισαν, μετά τον φόβο της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που έχει κλείσει πολλούς μέσα».
Διαφορετική και θετική είναι ωστόσο η κατάσταση σε Ακράτα και Αιγείρα, με την πληρότητα να φτάνει στο 100%, όπως λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής – Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Παραταύτα και αυτός εμφανίζεται αρκετά εγκρατής στο εάν η αυξημένη κίνηση επισκεπτών ανταποκρίνεται στους τζίρους των μαγαζιών, αφού δείχνουν να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2020!