ΣΥΡΙΖΑ: «Βράζει» νέα εσωκομματική σύγκρουση – Το δύσκολο στοίχημα της ενότητας για το Κασσελάκη

Μεγάλο ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Προ των πυλών» βρίσκεται μια ακόμα εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 16 «λευκά» των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην πρόταση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για το νέο προεδρείο και τα νέα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν.

Μεγάλο ρήγμα

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή και όσα είπε στην τηλεόραση του OPEN: «Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στη μια και την άλλη πλευρά. Το ψυχικό ρήγμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και βαθύ και βέβαια μιλάμε για την απόρριψη από το 1/3 περίπου των βουλευτών του πρόσφατου εκλεγμένου προέδρου που επικράτησε δυο φορές στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Μεγάλος ο πονοκέφαλος για τον Στέφανο Κασσελάκη που επέλεξε τον “στρατηγό” της νίκης τον έναν από τους δυο να τον στηρίξει μέχρι τέλους παρά τις αντίθετες εισηγήσεις που είχε δεχτεί και χάνοντας έτσι την ευκαιρία να συνεργαστεί με ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών που στήριξαν την κυρία Αχτσιόγλου στην εσωκομματική εκλογή.

»Αλλά την ίδια ώρα φαίνεται να έχουν ένα διστακτικότητα και έναν προβληματισμό σε σχέση με το πολιτικό σχέδιο που είχε η νέα ηγεσία και είτε περιμένουν να το δουν είτε πιστεύουν ότι δεν υπάρχει. Το σίγουρο είναι ότι ο κύριος Κασσελάκης θα επιχειρήσει με τη σύνθεση της ομάδας των τομεαρχών να ενσωματώσει όσους περισσότερους μπορεί, όπως ο κ. Γιαννούλης, η κ. Νοτοπούλου θα γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν στους τομεάρχες.

Την ίδια ώρα, υπάρχει το θέμα για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως θα μπορέσει να περπατήσει με ένα πόδι από τη στιγμή που μια σειρά από ικανά στελέχη τα οποία είχαν πάρει στην πλάτη τους το Κοινοβουλευτικό έργο τώρα μοιάζει να είναι στο δεύτερο κάθισμα. Οι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί και κανείς δε φαίνεται να κάνει πίσω αυτή τη στιγμή»