Πάτρα: Με υδροφόρες η υδροδότηση σε Σαραβάλι και Κρήνη – Τι αναφέρει στο pelop.gr ο Ανδρέας Παπανικήτας ΦΩΤΟ

Υδροφόρες του Δήμου μετεφέρουν νερού στις «διψασμένες» περιοχές στο Σαραβάλι και Κρήνη Πατρών.

υδροδότηση

Υδροφόρορες του Δήμου Πατρέων έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα το πρωί Πέμπτη 12/10/2023, σε Σαραβάλι και Κρήνη Πατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της ελλειπούς υδροδότησης στις περιοχές.

Οι συνεχεις διακοπές στην υδροδότηση αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για τις συγκεκριμένες περιοχές ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει επιδεινωθεί. Ο Δήμος για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μεταφέρει από νωρίς το πρωί σήμερα, νερό  με υδροφόρες.

υδροδότηση

υδροδότηση

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας

Το pelop.gr, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, ο οποίος επεσήμανε πως το όλο θέμα έγκειται στο γεγονός ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει χαμηλά λόγω της κλιματικής αλλαγής. “Ενισχύουμε την γεώτρηση με τις υδροφόρες, καθώς λόγω της ανομβρίας έχουμε μειωμένη παροχή νερού” επεσήμανε ο κ. Παπανικήτας και συνέχισε: “Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει χαμηλά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για νερό”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικήτας, το όλο θέμα οφείλεται στην κλιματική αλλαγή καθώς η μείωση και πολλές φορές η έλλειψη βροχοπτόσεων και χιονοπτώσεων έχει επιφέρει αυτή την κατάσταση. Εμείς, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές”.