Συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΔ Δ. Ελλάδος: Στο επίκεντρο ο κρατικός προϋπολογισμός και η κατάργηση των Νομικών Προσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ποιες είναι οι προτάσεις της ΠΕΔ.
Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος της 25 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας κ. Α. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024 καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο νέος Νόμος για την κατάργηση των Νομικών της Προσώπων.
H Ένωση συντάσσεται με τις προτάσεις της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ επί του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού. Διεκδικεί την δίκαιη κατανομή πόρων με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και τις προτάσεις ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΕ για την ενίσχυση των ΚΑΠ με βάση το μοντέλο λειτουργικού κόστους και την μη δημιουργία νέων παρακρατηθέντων πόρων.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις σε σχέση με την επιλογή χρόνου για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, θεωρώντας τη συγκυρία εντελώς ακατάλληλη λόγω της διεξαγωγής των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και της μεταβατικότητας της σύνθεσης των Δημοτικών Συμβουλίων, αφού ως γνωστόν μεγάλος αριθμός αιρετών δεν επανεκλέγονται.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η όλη διαδικασία συνδέεται άμεσα με την κατάρτιση των προϋπολογισμών, δημιουργώντας ένα αδιέξοδο στην ακριβή πρόβλεψη και σύνταξη των προϋπολογισμών. Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν αναγκαία την παράταση της έναρξης ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Νόμου τουλάχιστον ως την 1/1/2025.
Στη συνέχεια κατόπιν συνεργασίας με την ΚΕΔΕ προτείνουμε να οριστεί ένας επαρκής μεταβατικός χρόνος.
Επιπλέον καταθέτουμε τους παρακάτω προβληματισμούς που εκφράστηκαν στο Διοικητικό μας Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο:
• Επανεξέταση της κατάργησης Νομικών Προσώπων υψηλού συμβολισμού
• Κατανομή επαρκών και αναλογούντων πόρων σε σχέση με τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους”.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Sonos μόλις παρουσίασε τον εξοπλισμό των ονείρων σας και ενσωματώνει το ChatGPT
Κυψέλη: Τα παιδιά κρατούν τις απαντήσεις που δεν δίνουν οι κατηγορούμενοι – Κρίσιμες οι καταθέσεις τους
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
Ξεχάστε το σφουγγάρισμα: Τα υπερσύγχρονα Roomba Max 875 και Plus 678 αναλαμβάνουν δράση
Φωτιά στον Μύτικα Θήβας: 8 αεροσκάφη στη μάχη – 42 πυροσβέστες και 16 οχήματα
