Νοσοκομείο Πύργου: Ο δήμαρχος στον υπουργό για την υποστελέχωση

Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέθεσε ένα προς ένα τα προβλήματα που επί μακρόν αντιμετωπίζει το ΓΝΗ και ζήτησε άμεσες λύσεις, καθώς το επίπεδο λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας είναι οριακό.

Νοσοκομείο Πύργου Από τη συνάντηση Β. Κικίλια- Π. Αντωνακόπουλου

Την άμεση εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, στον Πύργο, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο δήμαρχος του Πύργου, Π. Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του υπουργού. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέθεσε ένα προς ένα τα προβλήματα που επί μακρόν αντιμετωπίζει το ΓΝΗ και ζήτησε άμεσες λύσεις, καθώς το επίπεδο λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας είναι οριακό.

Μάλιστα, εισηγήθηκε να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο του Πύργου υπηρεσία Αγονης Ζώνης Τύπου Α, λόγω του ότι «με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όλοι οι διαγωνισμοί για τη στελέχωσή του δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα», όπως είπε ο δήμαρχος του Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής φαίνεται να υπήρξε σύμπνοια, αφού ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνακόπουλο ότι κινείται προς την κατεύθυνση εκχώρησης ισχυρών κινήτρων, ώστε η νοσηλευτική μονάδα του Πύργου να καταστεί ελκυστική για το ιατρικό προσωπικό. «Ο υπουργός μας είπε ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλλάζει λίγο το θεσμικό πλαίσιο περί της υπηρεσίας Αγονης Ζώνης Τύπου Α. Μας ενημέρωσε ότι πρόθεσή του είναι να περάσει σύντομα τον νόμο στη Βουλή, ώστε ουσιαστικά το νοσοκομείο Πύργου να υπαχθεί στην κατηγορία αυτή με στόχο να αποτραπεί η διαρροή ιατρικού προσωπικού, η οποία προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στην νοσηλευτική μονάδα που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς σε ετήσια βάση», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αντωνακόπουλος.