Πάτρα: Τι λένε 5 γνωστοί γιατροί για τους ανεμβολίαστους συναδέλφoυς τους

Το φαινόμενο του αρνητή-επιστήμονα. Καυστικές κρίσεις από μέλη του επιστημονικού κλάδου. Στην Πάτρα το ποσοστό των ανεμβολίαστων γιατρών ανέρχεται σε 5%.

Πάτρα

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Μια τεράστια επιτυχία, κατά την άποψη πολιτικών και επιστημόνων. Αλλά σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η ευφορία είναι περιορισμένη -τουλάχιστον σε τμήματα του πληθυσμού. Ακόμη και σε γιατρούς. Είναι γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Σερρών, τρεις γιατροί παραιτήθηκαν… για να μην κάνουν το εμβόλιο!

Στην Πάτρα το ποσοστό των ανεμβολίαστων γιατρών ανέρχεται σε 5% σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου.

Ρωτήσαμε γιατρούς για το πώς σχολιάζουν την εμμονή των συναδέλφων τους.

 

 

Σάκης Παπαλεξάτος (πνευμονολόγος):
ΠάτραΕίναι απαράδεκτοι και αντιεπιστημονικοί οι συνάδελφοί μου που δεν αποδέχονται τα επίσημα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την σαφή αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού απέναντι ακόμη και στις μεταλλάξεις. Στην Ισλανδία δεν έχει καταγραφεί θάνατος λόγω COVID-19 από τα μέσα Μαΐου. Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα στην παρούσα φάση καταγράφονται περίπου 200 νέες μολύνσεις ανά 100. 000 κατοίκους (ημερησίως). Οσοι νοσούν (πολύ λίγοι) έχουν ήπια συμπτώματα. Μηδέν θύματα τους τελευταίους 3 μήνες. Χωρίς περιοριστικά μέτρα. Υπάρχει κάτι μαγικό που κάνουν στη χώρα των πάγων; Ναι υπάρχει. Πρόκειται για μια χώρα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πολίτες που εμπιστεύονται την επιστημονική αλήθεια και όχι site άσχετων οπισθοδρομικών απαίδευτων αναρτητών του διαδικτύου. Το μαγικό λοιπόν που κάνουν οι Ισλανδοί είναι να εμβολιάζονται: Το 91,4% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Τόσο απλά.

 

 

Κώστας Πελετίδης (δήμαρχος Πατρέων – καρδιολόγος)
ΠάτραΤο θέμα είναι λυμένο. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για να προστατεύσουμε την υγεία, για να πάρουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται, χρειαζόμαστε όπλα. Ενα από τα όπλα που ανακάλυψε η επιστήμη και είναι κατάκτηση, είναι το εμβόλιο. Οι γιατροί που δεν εβολιάζονται πρέπει να πεισθούν. Δυστυχώς στην επιστημονική ιατρική κοινότητα απεδείχθη πως ο εμβολιασμός δεν ήταν αυτονόητος για όλους. Τα ράσα δεν κάνουν τον παππά. Δεν είναι ότι επειδή λέω πως είμαι γιατρός… το ‘χω και 100%. Θα πρέπει ο κάθε επιστήμονας να κάτσει να βάλει κάτω τα «γράμματα που έμαθε» για να βγάλει το συμπέρασμά του.

 

 

Καρολίνα Ακινόσογλου (λοιμωξιολόγος)
ΠάτραΟσον αφορά στους γιατρούς, το ποσοστό είναι 95%. Υπάρχει και ένα ιατρικό ποσοστό που δεν εμβολιάζεται. Πρέπει να τους πείσουμε. Αποτελούμε άλλωστε έναν κρίκο μετάδοσης της νόσου. Δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι στο εμβόλιο. Και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και να τους πείσουμε. Υπάρχουν όμως και συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

 

 

 

 

Αννα Μαστοράκου (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου)
ΠάτραΓενικώς στην Αχαΐα έχουμε ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό μέτωπο, όμως το 95% των γιατρών της περιοχής έχει εμβολιαστεί! Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται οι υγειονομικοί ότι από τη δική τους συμπεριφορά θα κινδυνεύσουν ζωές»!

 

 

 

 

Γιώργος Σακελλίων (γιατρός – πρώην γγ Νέας Γενιάς):
ΠάτραΗ κατάσταση που ζει η χώρα δεν είναι αποτέλεσμα ούτε μόνο των λάθος χειρισμών αυτής της κυβέρνησης, αλλά ούτε καν της προηγούμενης.
Είναι μια κατάσταση που διαρκεί χρόνια, αφορά την παιδεία, την εκπαίδευση, τη διαμόρφωση κοινωνικών αντιλήψεων, για δεκαετίες…
3.000 άνθρωποι που σπούδασαν ιατρική (Κύριος οιδε πώς και πού!) προφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν τις βασικές αρχές και τα απλά δεδομένα της επιστήμης που υποτίθεται πως έχουν σπουδάσει και που ασκούν επί σειρά ετών.
Και το ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνο έχει προσλάβει αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους έχει αναθέσει τη φροντίδα της υγείας των πολιτών. Γι’ αυτούς τους 3.000 «γιατρούς» η αναστολή εργασίας είναι ήπιο μέτρο.