Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι Πέρκα και Τσακαλώτος – Επιστολή Φάμελου στον πρόεδρο της Βουλής

Τη διαγραφή της Πέτης Πέρκα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία τον ενημερώνει ότι «η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ», απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένει επιστολές και των δύο βουλευτών οι οποίες θα αναγνωστούν από το Προεδρείο στις δύο το μεσημέρι οπότε και ανοίγουν οι εργασίες της Ολομέλειας.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Η επίσημη διαγραφή των δύο βουλευτών, με την επίσημη ανακοίνωση της Επιστολής Φάμελλου στην Ολομέλεια, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα (13.11.23) με την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΣΥΡΙΖΑ