Πάτρα: Εφυγε η πιο διάσημη μορφή της τοπικής εστίασης, Αχιλλέας Αντωνόπουλος – Σήμερα η κηδεία του

Ο Αχιλλέας Αντωνόπουλος ήταν ένας χαριτωμένος, απολαυστικός, και εξαιρετικά αποτελεσματικός επαγγελματίας στην Πάτρα.

Πάτρα Και ποιόν δεν είχε περιποιηθεί; (φωτ: thebest)

Ελάχιστοι οι Πατρινοί της εποχής των πρώτων μπιστρό, τέλης δεκαετίας ’70 και για τις επόμενες τρεις περίπου δεκαετίες, που δεν είχαν περάσει από τα χέρια του. Αν δεν ήταν το «Μπο Ριβάζ», του ζεύγους Σιαμπάνη, θα ήταν το «Δημοριρί» στο Ακταίο. Και πολλά άλλα κοσμικά εστιατόρια ης νεότερης εποχής. Μιλάμε για τον Αχιλλέα Αντωνόπουλο, που οι χιλιάδες πελάτες που είχε εξυπηρετήσει, με το γελαστό, ευπροσήγορο, ημι-επίσημο ύφος και τους αυτοσχεδιασμούς του, τον ήξεραν ως κύριο Αχιλλέα, ελάχιστοι με το επώνυμό του.

Ο διάσημος στην τοπική κλίμακα περιποιητής, ένας χαριτωμένος, απολαυστικός, ευγενής, πληθωρικός αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός επαγγελματίας, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας συγκίνηση, καθώς οι πάντες τον είχαν ως προσωπικό σημείο αναφοράς της ατομικής και παρεακής διαδρομής, τον καιρό της ανέμελης αλλά όχι και πολυτελούς διασκέδασης της προ-κρίσης εποχής.

Ο Αχιλλέας Αντωνόπουλος είχε παλιννοστήσει από τον Καναδά και εργάστηκε σκληρά αλλά με χαρακτήρα και αξιοπρέπεια στην εστίαση. Υπήρξε συμπαθής, καλοκάγαθος, διακριτικός. Η κλασική φιγούρα του επαγγελματία σερβιτόρου που τείνει να εκλείψει στην εποχή της κινητικότητας και των περιστασιακών συνεργασιών στον κλάδο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στον Άγιο Βλάσιο Κλειτορίας.