Μιχάλης Μανιάς: «Πάμε για μάχη με Παναχαϊκή»

Ο 33χρονος επιθετικός είναι ο νούμερο 1 απειλή για την άμυνα των «κοκκινόμαυρων», καθώς έχει αγωνιστεί σε πολλές της Super League 1, αλλά και στο εξωτερικό

Μανιάς

Ο Μιχάλης Μανιάς είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Ρόδου και έρχεται ως αντίπαλος της Παναχαϊκής την Κυριακή με τη ροδίτικη ομάδα.

Ο 33χρονος επιθετικός είναι ο νούμερο 1 απειλή για την άμυνα των «κοκκινόμαυρων», καθώς έχει αγωνιστεί σε πολλές της Super League 1, αλλά και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων οι Απόλλων Σμύρνης, Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέστερλο, Αστέρας Τρίπολης, Πογκόν, Ανόρθωση κ.α.
Ο Μανιάς μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και πολλά άλλα:
Πώς είναι η εμπειρία για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Super League 1 και στο εξωτερικό, να παίζει στην … ταλαιπωρημένη Super League 2;
«Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα πού έρχομαι. Ηξερα τις ιδιαιτερότητες της Κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα, οπότε ήμουν υποψιασμένος».
Στην πράξη όμως…
«Στην πράξη ήταν δύσκολο. Βλέπω ότι είναι δύσκολο πρωτάθλημα γιατί οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Εμείς κερδίσαμε μέσα στην Καλαμάτα, η Παναχαϊκή πήρε βαθμό από Καλλιθέα και Ιωνικό, οπότε όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα».
Αυτό είναι και ένα μήνυμα ενόψει του αγώνα με την Παναχαϊκή;
«Φυσικά! Πάμε να δώσουμε μάχη, είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι και δεν σημαίνει τίποτα ότι η Παναχαϊκή βρίσκεται στην τελευταία θέση».
Ποιος είναι ο στόχος του Διαγόρα;
«Να τελειώσουμε με το θέμα της παραμονής και μετά θα δούμε».
Ποια χρονιά της επαγγελματικής σου καριέρας απόλαυσες περισσότερο;
«Σίγουρα οι δύο σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα που βγήκαμε Ευρώπη και στον Αστέρα Τρίπολης ήταν πολύ καλές».
Μία ομάδα που έχει πολύ κόσμο και μία ομάδα που δεν έχει σχεδόν καθόλου…
«Αλήθεια είναι αυτό και παίζει ρόλο, όμως στον Αστέρα αισθάνεσαι ποδοσφαιριστής. Με την οργάνωση που έχουν, τα προπονητικά κέντρα και άλλα πολλά».
Πώς βρέθηκες πέρυσι να αγωνίζεσαι στο Χονγκ Κονγκ;
«Είχα φύγει από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και δεν έβρισκα κάποια πρόταση που να με ικανοποιεί γενικότερα. Ενας μάνατζερ μού είπε ότι θα μου φέρει πρόταση από Ασία και πράγματι το έκανε μετά από πέντε ημέρες! Ετοίμασα τα χαρτιά και έφυγα».
Πώς ήταν η εμπειρία;
«Το πρωτάθλημα είναι χαμηλού επιπέδου. Υπάρχουν τρεις ομάδες πολύ δυνατές – σε μία έπαιζε κι εγώ – που παίζουν στο Champions League και οι άλλες είναι επιπέδου Γ’ Εθνικής. Η κουλτούρα δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας, είμαστε αιώνες πίσω. Η προσαρμογή είναι δύσκολη με τη ζωή και το φαγητό».
Από οικονομικής άποψης;
«Πολύ καλά, Ετσι κι αλλιώς είναι πολύ υψηλοί οι μισθοί και πολύ ακριβή η ζωή. Ωραία εμπειρία, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μείνω πάνω από έναν χρόνο εκεί».
Πήγες και σε άλλες χώρες όμως, στην Πολωνία, στο Βέλγιο…
«Στο Βέλγιο δεν ήμουν 100% συγκεντρωμένος. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ ότι θα έπρεπε να καθίσω στον πάγκο. Και στην Πολωνία είχα πολλές ατυχίες».
Ελυσες με το ποδόσφαιρο το οικονομικό σου πρόβλημα;
«Δεν μπορώ να πω ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο. Λίγοι μπορούν να το πουν αυτό».