Αμβούργο: Παιδικός σταθμός αποφάσισε να μην στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο για λόγους «θρησκευτικής ελευθερίας»

Θεωρεί ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να αποκλείσει παιδιά που δεν είναι χριστιανοί.

αμβούργο,παιδικός σταθμός,χριστουγεννιάτικο δέντρο,χριστούγεννα,γερμανία

Η απόφαση του νηπιαγωγείου Mobi στο Αμβούργο να μην στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια προσπάθεια να προωθήσει τη θρησκευτική ελευθερία και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου θεωρεί ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα θρησκευτικό σύμβολο που μπορεί να αποκλείσει παιδιά που δεν είναι χριστιανοί.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα πολιτιστικό σύμβολο που δεν πρέπει να συνδέεται με τη θρησκεία. Θεωρούν ότι η απόφαση αυτή είναι ένα παράδειγμα της «κουλτούρας ακύρωσης», η οποία οδηγεί στην απαγόρευση ή στην αφαίρεση οποιουδήποτε στοιχείου που μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό ή προκατειλημμένο.

Σύμφωνα με το protothema, από το σχολείο διευκρινίστηκε πάντως ότι τα παιδιά στόλισαν τις τάξεις τους με δικές τους κατασκευές. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο εξαιρέθηκε ως «σύμβολο», ανέφερε η διεύθυνση του νηπιαγωγείου, η οποία εκτιμά ότι «δεν πρέπει να γιορτάζονται χριστιανικές γιορτές».

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επόμενο βήμα η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Ερντογάν: Να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας

Άμεση απάντηση Μητσοτάκη στα περί «τουρκικής μειονότητας» του Ερντογάν – «Η Θράκη είναι παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων»

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς»: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν πριν από τις γιορτές – Οι δικαιούχοι, οι ημερομηνίες

Αναστάτωση εν πλω για 179 επιβάτες και πλήρωμα του Olympic Champion – Tαξίδευε από Ανκόνα για Πάτρα

Πάτρα: Στο ΣτΕ προσφυγή για την «φοροδιαφυγή» – Κινητοποιήσεις μέχρι τέλους από επαγγελματίες και επιστήμονες

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ