Ανάπτυξη και Πρόοδος

Του Θανάση Παπαθανάση, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ.

Η προτεινόμενη νομοθεσία του υπουργείου Εργασίας αυξάνει τα εισοδήματα συνταξιούχων και εργαζομένων, ενώ διορθώνει αδικίες ετών, για ευάλωτους πολίτες.

Αυτό είναι το πνεύμα της ορθής, δίκαιης και στοχευμένης κυβέρνησής μας και με αυτό τον τρόπο διανέμει το μερίδιο της ανάπτυξης της Οικονομίας σε κάθε πολίτη, αντικατοπτρίζοντας τη σθεναρή δέσμευση για ενίσχυση των εισοδημάτων του.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις αντανακλούν τη δέσμευση του πρωθυπουργού για πάταξη αδικιών προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την αντιμετώπιση ανησυχιών της νέας γενιάς, εξασφαλίζοντας συμπεριληπτική και προοδεύουσα κοινωνία.

Μία επιμελής προσπάθεια, καθοδηγούμενοι από τη δικαιοσύνη και προσέγγιση προοπτικής, για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις των πολιτών, να διορθώσουμε αδικίες και να υποστηρίξουμε ενεργά την κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις αντιπροσωπεύουν μια στρατηγική και συνολική προσέγγιση για επικαιροποίηση του συστήματος συντάξεων και παροχή στοχευμένης στήριξης προς συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Οι προτάσεις του υπουργείου περιλαμβάνουν, ίδρυση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, τυποποίηση κανονισμών και την εισαγωγή συστήματος φορολόγησης με βάση τα έτη συμμετοχής στα Ταμεία Συντάξεων. Επιπρόσθετα, οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν και στη δικαιοσύνη, με οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους, με θετική προσωπική διαφορά.

Επιπλέον, περιλαμβάνει διατάξεις για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων απασχόλησης συνταξιούχων, καταργώντας την παρακράτηση του 30%, την επέκταση παροχών μητρότητας και την επέκταση της υποστήριξης για ορφανά, αντανακλώντας την ολιστική προσέγγιση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην Κοινωνική Πρόνοια.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν, ακόμη, πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ευελιξίας των μη μισθωτών εργαζομένων να ενταχθούν στο Επικουρικό σύστημα ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων και την αναδιάρθρωση της μεταβίβασης στον φορέα Επικουρικής ασφάλισης ΤΕΚΑ, ενισχύοντας τη σταθερότητα και τη διαφάνεια του συστήματος συντάξεων, σε αρμονία με εξελισσόμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού και των συνταξιούχων.

Σηματοδοτούν τη σθεναρή και πάντα υλοποιήσιμη δέσμευση της κυβέρνησης για επίτευξη θετικών αλλαγών και προώθηση κοινωνικής ατζέντας, που ενθαρρύνει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε πολίτη, θέτοντας τις βάσεις για μια συμπεριληπτική ανάπτυξη και πρόοδο.