Ετσι θα συνεχίσουμε…

Tου Δημήτρη Καλογερόπουλου, Δήμαρχος Αιγιάλειας.

Με την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής, που εξελέγη να διοικήσει τον δήμο την επόμενη πενταετία, ο πολίτης βρίσκεται στο προσκήνιο των δημοσίων πραγμάτων. Παίρνει στα χέρια του τη μοίρα του τόπου, εκλέγοντας τους ανθρώπους στους οποίους εναποθέτει ελπίδες και προσδοκίες για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Είναι η ώρα, που ο καθένας θέτει το δικό του λιθαράκι στα θεμέλια του οικοδομήματος του μέλλοντος, αφήνει αποτύπωμα στο αύριο που ονειρεύεται.Ο αγώνας για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας είναι συνεχής και συντροφευμένος από ένα διαρκές αίσθημα αγωνίας.

Η ταχύτητα των εξελίξεων, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, στερεί την κάθε πιθανότητα επανάπαυσης και αναβλητικότητας, σε ό,τι αφορά την επίλυση ήδη υπαρχόντων προβλημάτων και κυρίως την πρόληψη μελλοντικών, γιατί «το διοικείν εστί προβλέπειν», όπως διεμήνυε ο μεγάλος αθηναίος στρατηγός και πολιτικός Αλκιβιάδης.

Ο ταχύτατος ρυθμός διεύρυνσης της ψηφιακής διακυβέρνησης, η εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κοινωνία ανθρώπων απροετοίμαστων να τη διαχειριστούν, οι αλλαγές στην καθημερινότητα που επιφέρει η κλιματική κρίση, οι νέες ανάγκες από την παγκόσμια οικονομική δυσπραγία, με κύριες αιτίες τους πολέμους, οι απότομες ιδεολογικές μεταβάσεις και συχνά μεταλλάξεις νέες συνθήκες της κακώς εννοούμενης παγκοσμιοποίησης συνεπάγονται, επιβάλλουν κοινή πορεία όλων των υπεύθυνα υπηρετούντων τα κοινά.

Μέσα σε αυτό το ιδεολογικό και ρεαλιστικό περίγραμμα εκπονήσαμε το νέο πρόγραμμά μας. Αποτελεί για μας ηθική επιταγή η υλοποίησή του με το ίδιο πάθος που δουλέψαμε μέχρι τώρα.

Οι άξονες της νέας θητείας μας είναι: Ανάπτυξη, Εξωστρέφεια, Βιωσιμότητα.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, δήμους, Περιφέρεια, Ανεξάρτητες Αρχές, Κρατικές Υπηρεσίες, θα ολοκληρώσουμε ήδη δρομολογημένα έργα Τη Μονάδα Βιοαποβλήτων, τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυματολάσπης, το Διυλιστήριο Σελινούντα, το Αποχετευτικό Β – Ν της εθνικής οδού, τον εκσυγχρονισμό Υδρευτικού και Αρδευτικού Δικτύου, την κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων.

Μέλημά μας είναι:

Η αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας με κορυφαία στοχοπροσήλωση την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Αιγίου.

Η ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας μέσα από την Ιστορία, Αρχαιολογικούς Θησαυρούς, τον Αθλητισμό και τον Φυσικό Πλούτο, αξιοποιώντας πολιτιστικές δράσεις, προϊόντα, γεωγραφική θέση και εξαιρετικό ανάγλυφο.

Η κοινωνική μέριμνα, για ευπαθείς ομάδες, νέους, παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένους με βασικότερα την κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου στην Ακράτα και Κέντρου

Ημερήσιας Φροντίδας Γυναικών που υφίστανται βία με λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου και Ξενώνα.

Η βελτίωση της καθημερινότητας, της ασφάλειας και των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Η τιμή που μας έγινε έχει μετατραπεί σε βαριά υποχρέωση της υπηρέτησης του κοινού συμφέροντος, για το οποίο θα εργαστούμε με σεμνότητα, εργατικότητα, φιλοτιμία και αγωνιστικότητα.

Ονειρό μας, ελπίδα και σκοπός μας είναι η φιλοσοφία της smart city, που ξεκινήσαμε να γίνει και η ανταγωνιστική πόλη και περιοχή, όπως πολύ ωραία περιγράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης. Με ποιότητα ζωής, περιβάλλον, ανοιχτότητα, ανεκτικότητα. Να γίνει μαγνήτης για ταλέντα, δημιουργικούς ανθρώπους της γνώσης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και της ψυχαγωγίας. Περιοχή που να αφηγείται την ιστορία της, τον μύθο της, να ενισχύει τη φήμη της, να βιώνει το δικό της παρελθόν, παρόν και μέλλον, να κεφαλαιοποιεί την αρχιτεκτονική της, τα μνημεία, την κουλτούρα, τη μουσική της. Που να πιστεύει στον εαυτό της, γιατί αν οι κάτοικοί της δεν πιστεύουν στην περιοχή. Σ’ αυτήν, που οι άνθρωποί της θα αγαπούν να ζουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να επενδύουν, να επιχειρούν, να καινοτομούν, να ψωνίζουν, να διασκεδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να κάνουν τουρισμό.

Ολα αυτά, όμως, προϋποθέτουν ανοικτές, γενναίες καρδιές, καλή πρόθεση, μακριά από εγωισμούς, ανασφάλειες και προκαταλήψεις, να χαρούν και να μην αρνούνται την επιτυχία, την πρόοδο του τόπου από όποιους διοικούν, γιατί το καλό είναι επιθετικό και δυναμικό και το άσπρο δεν γίνεται μαύρο!

Με υπευθυνότητα και εργατικότητα, καθώς και εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε με την ίδια αφοσίωση για το καλό.

Ετσι θα συνεχίσουμε…