Φθάνει πια η υποκρισία

Του Κωνσταντίνού Βοργία, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης, δυστυχώς, δεν είναι πια κοντά μας. Ο συνάδελφος αστυνομικός, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε επεισόδια στο Κλειστό Γήπεδο Βόλεϊ του Ρέντη και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας εδώ και 20 ημέρες.

Οι αστυνομικοί, εύκολα θύματα, μετράνε τραυματισμούς και απώλειες δίχως να τους επιτρέπεται, από την Πολιτεία, να αντιδράσουν.

Δεν φθάνουν οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί, δεν επαρκούν οι νομικοί μηχανισμοί δεν παρεμβαίνουν αποφασιστικά οι πολιτικοί.

Σε κάθε θλιβερό περιστατικό η έκφραση λύπης και η υποβολή συλλυπητηρίων στους οικείους βαραίνει τις ψυχές μας. Δεν αντέχουμε άλλα συλλυπητήρια.

Οι αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι ή μήπως είναι; Είναι επαγγελματίες, είναι οικογενειάρχες.

Φθάνει πια η υποκρισία με τις τυπικές ανακοινώσεις. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κοινωνικός κατήφορος.

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2019, με ομόφωνη απόφασή μας, ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να θεσπιστεί, νομοθετικά, το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικινδύνου εργασίας.

Εδώ πλανάται ένα ερώτημα: Σε ένα ντέρμπι Βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού, στο κέντρο της Αθήνας, πώς είναι δυνατόν να μην παρευρίσκονται δύο ασθενοφόρα με ιατρικό προσωπικό;

Κύριε υπουργέ Υγείας, αν παρευρισκόταν ένα ασθενοφόρο, θα ζούσε ο αστυνομικός; Ναι, θα ζούσε υπουργέ μας.

Αγαπητέ συνάδελφε, καλό ταξίδι στην κοινωνία των Αγγέλων!