Τοποθέτηση Κλιματιστικού – Συμβουλές για ένα ευχάριστο καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι, όπως ξέρουμε, η εποχή του χρόνου που τα κλιματιστικά γίνονται ζωτικής σημασίας στην καθημερινή μας ζωή, καθώς μας βοηθούν να διατηρούμε δροσερό και άνετο το χώρο μας κατά τη διάρκεια της καυτής καλοκαιρινής ζέστης. Είτε χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε όχι, η τοποθέτηση κλιματιστικού και η προετοιμασία του για το προσεχές καλοκαίρι θα σας εγγυηθεί ότι θα έχετε δροσερό αέρα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα αποτρέψει επίσης τυχόν απροσδόκητα διαλείμματα και θα εξασφαλίσει μια ευχάριστη αίσθηση για σας και την οικογένειά σας.

Με την τοποθέτηση κλιματιστικού, όπως με οποιαδήποτε άλλη μηχανική μονάδα, χρειάζεται και η διαδικασία της συντήρησης και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ορισμένα βήματα. Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές συμβουλές και προτάσεις, για να βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό σας είναι έτοιμο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εκτελέσετε ένα συντονισμό στη μονάδα. Η ρύθμιση θα σας βοηθήσει να διαγνώσετε τυχόν προβλήματα με τη μονάδα κλιματισμού. Σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί σωστά, ένας τεχνικός μπορεί να επιθεωρήσει το κλιματιστικό και να σημειώσει τυχόν προβλήματα. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της μονάδας AC, επειδή μπορείτε να προλάβετε τυχόν προβλήματα νωρίς και να τα διορθώσετε πριν ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Τα φίλτρα αέρα στο σύστημα κλιματισμού σας είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς παγιδεύουν αερομεταφερόμενη σκόνη και σωματίδια που συσσωρεύονται. Για να τα διατηρήσετε καθαρά και αποτελεσματικά θα χρειαστεί λίγο TLC, μ’ ένα απλό πλύσιμο μια φορά τη σεζόν. Τα λειτουργικά φίλτρα είναι απαραίτητα για να διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό, με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σωστά. Ανοίγετε το μπροστινό κάλυμμα που βρίσκεται τοποθετημένο στο κλιματιστικό, αφαιρείτε τα φίλτρα και τα πλένετε με κρύο νερό. Τέλος, τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα τοποθετείτε ξανά στη θέση τους.

Πέρα από τον καθαρισμό των φίλτρων, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις περιοχές που περιβάλλουν την εξωτερική μονάδα για τυχόν φύλλα, γρασίδι ή ό,τι άλλο μπορεί να έχει επικαθίσει στην περιοχή. Τυχόν υλικά που συγκεντρώνονται θα μπορούσαν να βλάψουν τη ροή του αέρα και να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία τής μονάδας σας. Κάντε ένα γρήγορο έλεγχο, για να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος γύρω από την εξωτερική σας μονάδα είναι καθαρός.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα επίπεδα ψυκτικού, καθώς η έλλειψη του μπορεί να υποχρεώσει τη μονάδα να δουλεύει πιο εντατικά, προσπαθώντας να κρυώσει τον αέρα. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατάψυξη της μονάδας και στη συνέχεια να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν η στάθμη του ψυκτικού σας είναι χαμηλή, μπορείτε απλά να προσθέσετε και στη συνέχεια να ανατρέξετε στο κλιματιστικό σας, για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί αποδοτικά. Με την τοποθέτηση κλιματιστικού χρειάζεται, όπως είπαμε και πιο πριν, μια στοιχειώδης συντήρηση, για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ(h3)

Αν ανοίγετε και κλείνετε συνεχώς παράθυρα και πόρτες, η θερμοκρασία στο σπίτι σας αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα. Με αυτό τον τρόπο, το κλιματιστικό σας επιβαρύνεται για  να μπορεί να προσαρμοστεί με συνέπεια. Σφραγίστε τυχόν ανοίγματα που μπορεί να αφήσουν τον κρύο αέρα να διαφύγει, τοποθετώντας μονωτικά υλικά που θα βοηθήσουν την απόδοση του κλιματιστικού σας. Αν οι τοίχοι, οι πόρτες ή τα παράθυρά σας έχουν ρωγμές ή κενά που επιτρέπουν στον αέρα να διαφύγει, η κλιματιστική μονάδα σας θα χρειαστεί να καταναλώσει μεγαλύτερη ενέργεια. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος στον οποίο έγινε τοποθέτηση κλιματιστικού είναι καλά μονωμένος και δεν έχετε διαρροές.

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΣΙΔΕΣ

Αν χρησιμοποιείτε το σύστημα διαχωρισμού αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι περσίδες να στραφούν προς τα κάτω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει και τα πτερύγια προς τα κάτω διασφαλίζουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, ο δροσερός αέρας κατευθύνεται προς τα κάτω. Τοποθετήστε λοιπόν τις περσίδες του κλιματιστικού, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριό σας,  με κατεύθυνση την οροφή και έτσι ο δροσερός αέρας θα κατεβαίνει και θα κυκλοφορεί ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Μέσω των πρόσθετων λειτουργιών, όπως μια αυτόματη ροή αέρα 3D για ομοιόμορφη κατανομή της ροής τού αέρα, θα είστε βέβαιοι ότι θα έχετε ένα δροσερό δωμάτιο, κάθε φορά που ενεργοποιείτε το κλιματιστικό σας! Δοκιμάστε το και θα δείτε πώς η τοποθέτηση κλιματιστικού χρειάζεται και κάποια εύκολα βήματα που, ακολουθώντας τα, αναβαθμίζεται η αποδοτικότητα και η ευχάριστη αίσθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ

Υπήρξε μια σχετική συζήτηση για το αν είναι καλύτερο να διατηρούμε τον κλιματισμό σε σταθερή θερμοκρασία όλη την ώρα ή να τον ρυθμίζουμε σε ψηλότερη όταν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι. Η απάντηση είναι ότι εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα και ενέργεια, αν διατηρείτε σταθερή θερμοκρασία όταν βρίσκεστε στο σπίτι, αλλά χρειάζεται να αφήσετε το σύστημα να ξεκουραστεί όταν απουσιάζετε.

ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πέρα από τις χρήσιμες συμβουλές που έχουμε ήδη αναφέρει, υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες μετατροπές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, για να εξασφαλίσετε ένα δροσερό και ευχάριστο καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας δεν είναι άμεσα εκτεθειμένος στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να μην αυξάνεται ιδιαίτερα η θερμοκρασία από τη συνεχή έκθεση. Οι κουρτίνες, οι περσίδες και τα παντζούρια μπορούν να χρησιμέψουν, για να έχουμε από τη μια μεριά ικανοποιητικό φως, αλλά και χαμηλή άμεση έκθεση στον ήλιο. Αν στο χώρο που έχετε τοποθετήσει κλιματιστικό υπάρχουν χαλιά, η αφαίρεση τους θα συμβάλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Οι συμβουλές μας για ένα ευχάριστο καλοκαίρι, όχι μόνο θα βοηθήσουν το κλιματιστικό σας να ψύξει το δωμάτιο πιο αποτελεσματικά, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος της λειτουργίας του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε τη μονάδα σας, θα αποφύγετε τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα και θα μπορείτε να απολαύσετε την εποχή του καλοκαιριού χωρίς ανεπιθύμητα αισθήματα. Η τοποθέτηση ενός κλιματιστικού είναι απαραίτητη για την περίοδο του καλοκαιριού, χρειάζεται όμως και να το συντηρούμε, με πολύ απλές λύσεις, για να έχουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση χρημάτων.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, ώστε να έχετε ακριβή εικόνα του κόστους και της διάρκειας των εργασιών, επικοινωνήστε μαζί μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του myconstructor.gr ή να μας καλέσετε στο 210 300 9323, για να κλείσετε ραντεβού με την έμπειρη ομάδα μας και να λάβετε την καθοδήγηση για την τοποθέτηση κλιματιστικού που χρειάζεστε.