Ερύμανθος – Φράγμα: Εξελίξεις με την αξιοποίηση

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Μπαρής θα μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Στον περιβάλλοντα χώρο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος από το 2021

Ερύμανθος

Το «γάντι» σήκωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος καταθέτει ερωτήματα σχετικά με την στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα της αξιοποίησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και ζητά απαντήσεις.

Ο Διαμαντής Κανελλόπουλος μίλησε στην «Πελοπόννησο» και εξήγησε για ποιους λόγους κάνει λόγο για στασιμότητα, ζητώντας απαντήσεις από τον δήμαρχο Eρυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή. Όπως δήλωσε «είναι κοινός τόπος και το έχει παραδεχθεί και ο δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Μπαρής ότι όσον αφορά στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, δεν έχει γίνει καμία πρόοδος από το 2021. Τότε, με ανάθεση του δημάρχου Μπαρή σε ιδιωτικό γραφείο μελετών, ζητήθηκε να εκπονηθεί σχέδιο για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του φράγματος. Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Ολοκληρώθηκε αυτό το σχέδιο; Ποιο είναι το πόρισμα; Τι πρότεινε; Υπάρχει χρηματοδότηση; Σε αυτά τα ερωτήματα οφείλει να απαντήσει ο Δήμαρχος Ερυμάνθου για να γνωρίζουν και οι πολίτες. Η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου είναι έργο ζωτικής σημασίας για τον Ερύμανθο και περιμένουμε να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις».

Η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή, ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει κάτι, καθώς όπως ανέφερε δεν έχει υπάρξει επίσημα ερώτημα προς το δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση. Πάντως, πηγές από τη δημοτική αρχή αναφέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος και υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της αξιοποίησης του φράγματος οι οποίες θα ανακοινωθούν. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει και τοποθέτηση του κ. Μπαρή στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα γίνει το απόγευμα με βασικό θέμα συζήτησης τις αλλαγές λόγω του ΚΑΠ που ζητηθήκαν από το παρατηρητήριο για τον προϋπολογισμό του 2024. Εκτός από τον προϋπολογισμό έχουν προγραμματιστεί και άλλα θέματα προς συζήτηση στη συνεδρίαση, όπως η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο γυμνάσιο- λυκειακές τάξεις Φαρρών, η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης και η βελτίωση αγροτικών δρόμων του Δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση τιμών στα φάρμακα: Εως και τριπλάσια η συμμετοχή των ασθενών – Σοφιανόπουλος: «Οφείλεται σε απόφαση του Υπουργείου Υγείας»

Νόμος του κράτους ο γάμος και η τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών – Οι διαρροές ανά κόμμα κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου

ΕΚΤΑΚΤΟ «Όχι» Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα – «Ναι» με ΙΧ και λεωφορεία

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Επέστρεψε μεθυσμένος και την πυροβόλησε στο κεφάλι

Ρωσία: Πέθανε στην φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι