Πάτρα: Ντοκιμαντέρ με σκηνικό τον Ομπλό

Πάτρα: Ντοκιμαντέρ με σκηνικό τον Ομπλό

Ιστορικός χώρος, σκηνικό της επανάστασης και τώρα και σκηνικό ντοκιμαντέρ. Ο Ομπλός και η Ιερά Μονή του «πρωταγωνιστούν» στο εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Συντονίστρια του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες ενότητες και δράσεις μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι η Σοφία Χριστοπούλου, ενώ παράλληλα συμπεριλαμβάνονται και επιπλέον ενέργειες, μία εκ των οποίων ήταν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που είχε ως θέμα την ενδυμασία αλλά και την γραφή στα χρόνια της Επανάστασης.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με παιδαγωγικό σκοπό, το οποίο αργότερα θα παραδοθεί και θα προβληθεί στα σχολεία ώστε οι μαθητές με έναν πιο βιωματικό τρόπο να αποκτήσουν γνώσεις για την ιστορία, ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο του βιβλίου. Στόχος είναι να λειτουργήσει ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο στις δράσεις που ήδη πραγματοποιούνται στα σχολεία και έχουν ως θέμα την γραφή και την ενδυμασία (μεταξύ άλλων) εκείνης της εποχής.

Τα γυρίσματα έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην ιστορική Μονή Ομπλού Πατρών, εκεί όπου ο Παναγιώτης Καρατζάς έχασε τη ζωή του, ενώ την οργάνωση παραγωγής ανέλαβε η Μαρία Αλανιάδη και στην κάμερα ήταν ο Μάνος Μπίνιος.

Τον σχεδιασμό του ντοκιμαντέρ αλλά και το σενάριο ανέβαλε ο Αντώνης Σκιαθάς, ο οποίος παράλληλα έδωσε υλικό από το αρχείο του για τις ανάγκες των γυρισμάτων και των ρόλων, ενώ τον βλέπουμε να συμμετέχει και ως αφηγητής αλλά και ως μέλος του Αγήματος Παναγιώτης Καρατζάς που επίσης εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ.

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

panagopoulou@pelop.gr

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ