Καλάβρυτα – Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μ. Σπήλαιο: Δεν χτύπησε το σήμαντρο της Μονής! – Οι απουσίες που συζητήθηκαν

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης του Καθολικού της ιστορικής ιεράς μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Μητσοτάκη Η ξενάγηση του πρωθυπουργού στο Μέγα Σπήλαιο

Το Μέγα Σπήλαιο αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό στην περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα. Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης του Καθολικού της ιστορικής ιεράς μονής, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Καλάβρυτα: «Χουνέρι» Μοναχών στον Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Μέγα Σπήλαιο – Πώς τον υποδέχθηκαν στον απόηχο των «ομόφυλων»! – Η περιοδεία ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Μέγα Σπήλαιο βγήκε, μάλιστα, και η είδηση, καθώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υποδέχθηκαν ο ηγούμενος της μονής και τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας, οι οποίοι απουσίαζαν.

Ο βασικός λόγος της απουσίας είχε να κάνει με θέμα υγείας ιερέα, στον οποίον θέλησαν να συμπαρασταθούν ο ηγούμενος και οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου, όμως σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν είχαμε να κάνουμε με μια απλή άφιξη στο ιστορικό μοναστήρι, αλλά με μια πρωθυπουργική επίσκεψη, η απουσία τους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και -ας μην κρυβόμαστε- συνδέθηκε και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον «γάμο των ομοφυλόφιλων», για το οποίο εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση της Εκκλησίας.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η παραπάνω απουσία να είναι μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ένα μήνυμα προς τον ίδιον τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του πως σε ό,τι αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση «δεν ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Εξάλλου, δεν ήταν μόνον ο ηγούμενος της ιεράς μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος που απουσίαζε χθες, αλλά και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος, για τη μη παρουσία του οποίου στη χθεσινή πρωθυπουργική επίσκεψη εξαιτίας προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων είχε γράψει εγκαίρως η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Και δύο ακόμη λεπτομέρειες: Πρώτον, ο μοναδικός ρασοφόρος που είδαμε χθες στο Μέγα Σπήλαιο ήταν ο π. Σεραφείμ, ο οποίος ήταν κι εκείνος που άνοιξε τις πύλες του μοναστηριού. Και δεύτερον, δεν τηρήθηκε η παράδοση του να χτυπηθεί το σήμαντρο με αφορμή την άφιξη του υψηλού επισκέπτη. Θα πει κανείς, βέβαια, αφού έλειπαν όλοι οι μοναχοί ποιος θα χτύπαγε το σήμαντρο; Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρκετά ευδιάθετος καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης, ενώ ζήτησε να φωτογραφηθεί και με τους μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή.

Μητσοτάκη

Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ