ΚΚΕ: Ευρωεκλογές και ΤΕΕ στο κάδρο – Ανεβάζει ρυθμούς

Με τρεις εκδηλώσεις και υποψήφιους την ερχόμενη εβδομάδα

ΚΚΕ Πυκνώνει τις δράσεις τοπικά το κόμμα ενόψει αναμετρήσεων

Το ΚΚΕ ήταν το πρώτο κόμμα που άνοιξε ανεπίσημα την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με την κάθοδο και ομιλία του γγ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα τον Ιανουάριο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις κάλπες, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του Κομμουνιστικού Κόμματος διοργανώνει μια σειρά από συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για να στείλει το δικό της πολιτικό μήνυμα στους ψηφοφόρους και την επιλογή που προσφέρει για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Από το γενικό πλάνο δεν λείπουν και δράσεις για τις εκλογές στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, όπου το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Χρυσοβιτσάνου.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, το ΚΚΕ Αχαΐας διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις με προεκλογικό χαρακτήρα. Τη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά, θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιδήμαρχος Ρίου Βαγγέλης Κατσακούλης μαζί με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Αρβανιτάκη και την αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου.

Την Τρίτη, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή και τις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ με θέμα: «Οι εξελίξεις στον χώρο των μηχανικών και του ΤΕΕ. Η θέση του ΚΚΕ στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ». Εκεί θα μιλήσει ο επικεφαλής της Πανεπιστημονικής Νίκος Χρυσοβιτσάνος και το μέλος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτζής.

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 8, στον Πολυχώρο Ιχθυόσκαλα θα γίνει εκδήλωση με καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού. Θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ και γνωστή δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος Κατερίνα Δεμέτη και ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Σκούρας.

Το ΚΚΕ, εδώ και χρόνια, επενδύει στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας ανοίγει πρόσφορο έδαφος για την προσέλκυση ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στον πυρήνα του κόμματος. Στόχος είναι να εμφανιστεί «πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, του λαού».

Οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ θα κορυφωθούν προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου με την έλευση του Δ. Κουτσούμπα στην Αχαΐα για περιοδεία.