Ανοιχτή συζήτηση στα Καλάβρυτα την Τετάρτη για την «Βιώσιμη ανάπτυξη στην ορεινή Αχαΐα»

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος όλες εκείνες τις παραμέτρους που μπορούν να προσδώσουν μεγαλύτερη ώθηση ανάπτυξης στην ορεινή Αχαΐα», αναφέρει σε δήλωση του ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης.

βιώσιμη

«Βιώσιμη ανάπτυξη στην ορεινή Αχαΐα, προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις» είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνουν από κοινού, την προσεχή Τετάρτη 22 Μάϊου, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η εφημερίδα «Ώρα Καλαβρύτων» και η ενημερωτική ιστοσελίδα «kalavrytanews.com».

Οι εργασίες της ανοιχτής συζήτησης θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα. Το δε πρόγραμμα των εργασιών περιλαμβάνει τοποθετήσεις εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης, ενώ τον συντονισμό της ενδιαφέρουσας συζήτησης θα αναλάβει ο διευθυντής της εφημερίδας «Ώρα Καλαβρύτων» και του «kalavrytanews.gr» Νίκος Κυριαζής.

Στόχος της συζήτησης είναι ν’ αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την αναπτυξιακή ταυτότητα και δυναμική της ορεινής Αχαΐας, μ’ έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη στήριξη του επιχειρείν και στις προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο οικονομικό και παραγωγικό περιβάλλον.

Μεταξύ των άλλων, η συζήτηση θα εστιάσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο ως σημαντικού πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Καλαβρύτων, στο ισχυρό Συνεταιριστικό Κίνημα της περιοχής που με άξονα τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής και απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε προοπτικές που μπορούν μακροπρόθεσμα να ενισχύουν ακόμη περισσότερο το αναπτυξιακό εκτόπισμα όλης της περιοχής.

Όπως, μεταξύ άλλων, οικολογικά βιώσιμες πρακτικές και η σύνδεση τους με την επιχειρηματικότητα (εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αειφόρος ανάπτυξη), παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης σε μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά (Σπήλαια Λιμνών, Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο) κ.α.

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος όλες εκείνες τις παραμέτρους που μπορούν να προσδώσουν μεγαλύτερη ώθηση ανάπτυξης στην ορεινή Αχαΐα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη ή μόνο στους παραγωγικούς τομείς αλλά αναφέρομαι και στην κοινωνική ευημερία, στην πολιτιστική ανάπτυξη και φυσικά στην αειφορία ως πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο γνώμονα κάθε πολιτικής μας που σχετίζεται, εμμέσως ή αμέσως με το περιβάλλον», αναφέρει σε δήλωση του ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης.

 

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: Ποιες περιοχές θα «κοκκινίσουν» τις επόμενες ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Πάτρα – Κύκλωμα ναρκωτικών: Κυβερνητική παρέμβαση για την αποκάλυψη της «Π», η φωτογραφία από τις φυλακές τους «έκαψε»

Μενίδι: «Θα σε σκοτώσω» έλεγε ο 50χρονος στην πρώην σύζυγό του πριν την δολοφονήσει ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν για δυο τηλεοπτικά debate