Πάτρα – Κύκλωμα ναρκωτικών: Κυβερνητική παρέμβαση για την αποκάλυψη της «Π», η φωτογραφία από τις φυλακές τους «έκαψε»

Εφοδος και άμεση έρευνα μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», με προφυλακισμένα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές στην Πάτρα, να αναρτούν φωτογραφία μέσα από τη φυλακή!

φωτογραφία

Μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Σωφρονιστικά Καταστήματα, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τη σκυτάλη στη συνέχεια να παραλαμβάνει η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τη διαδικτυακή ανάρτηση φωτογραφίας που «τραβήχτηκε» από κινητό τηλέφωνο, εντός των φυλακών Αυλώνα, μέσω της οποίας στέλνουν «καλημέρες» δύο προφυλακισθέντα ηγετικά μέλη του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας, δόθηκε εντολή για διενέργεια Πειθαρχικού Ελέγχου. Αμεση ήταν η κινητοποίηση και του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, λόγω αλλαγής αρμοδιοτήτων, παρέπεμψε το θέμα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

φωτογραφία
Τα βασικά ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν μέσω της έρευνας είναι πώς «πέρασε» στις φυλακές η τηλεφωνική συσκευή, πώς διασφαλίστηκε η πρόσβαση στο ίντερντετ και σε ποιο βαθμό υπάρχει εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η «ΚΡΥΨΩΝΑ»

Με αφορμή το δημοσίευμα με τους ευδιάθετους Πατρινούς και ακόμα δύο άτομα να φωτογραφίζονται την Τρίτη, χθες πραγματοποιήθηκε έλεγχος από σωφρονιστικούς υπάλληλους. Κατά την έρευνα στο κελί 22 του β’ ορόφου των φυλακών, στο οποίο «συγκατοικούν» οι δυο Πατρινοί, δεν βρέθηκε κάτι. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο κάτοχος του κινητού στο προφίλ του οποίου στο ίνσταγκραμ «ανέβηκε» η επίμαχη φωτογραφία και στην οποία φαίνεται χαμογελαστός να κάνει τη λήψη μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και δύο ακόμα άτομα, παρουσιάστηκε στον αρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης και παρέδωσε τη συσκευή. Κατά δήλωσή του, αυτή δεν βρέθηκε στο κελί κατά την «έφοδο», καθώς την είχε κρύψει σε κοινόχρηστο χώρο. Καθ’ υπόδειξή του, η «κρυψώνα» ήταν ανάμεσα σε σωλήνες που βρίσκονται στον διάδρομο έξω από το κελί 22, στο σημείο, δηλαδή, όπου έγινε η λήψη.

ΤΑ ΚΕΝΑ

Παραδοχή για κενά ασφαλείας στις φυλακές υπήρξε στην «Π» από πηγές της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με την επισήμανση «ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποια κενά ασφαλείας τα οποία προσπαθούμε να τα καλύψουμε. Ελεγχοι γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μάλιστα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα μεγάλος έλεγχος με σημαντικά ευρήματα είχε γίνει λίγες ημέρες πριν εισέλθουν οι συγκεκριμένοι. Το σύστημα δεν ‘’κοροϊδεύεται’’ εύκολα. Από τη δική μας πλευρά, αυτό το δημοσίευμα είναι ένα ακόμα λιθαράκι για να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι συνολικά πιο σωστά τη δουλειά μας».

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

Στην προσεχή συνεδρίαση του συμβουλίου της φυλακής με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα, θα αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί στα πατρινά ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, με πηγές να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η μεταγωγή τους σε διαφορετικά καταστήματα κράτησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή οι διακινητές ναρκωτικών, γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop